Tara Geerdink, MSc
- Managing Complex Multi stakeholder processes
- Technology development and societal embedding
- Knowledge integration for sustainable solutions
Wij richten ons op tien maatschappelijke aandachtsgebieden.
TNO werkt veel samen met bedrijven, overheden en andere organisaties. Onze kennis en expertise is gericht op toepassing met en voor anderen.
We ontwikkelen kennis niet om de kennis, maar om de praktische toepassing.
TNO biedt je de kans om grensverleggend werk te doen en klanten en samenleving te helpen met innovatieve, praktische, slimme oplossingen.
Op TNO Insights lees je verdiepende interviews en artikelen. Laat je inspireren door de innovaties van TNO!
TNO is een expertisecentrum gestart om ondersteuning te bieden aan initiatieven die alternatieve beademingsapparatuur in het kader van de coronacrisis ontwikkelen. Door een gestructureerde aanpak kan het implementatie- én opschalingsproces van deze beademingsapparatuur versneld worden. Vanaf deze week zal een panel van experts eenmaal per week via video-conferencing bepaalde onderwerpen en vragen bespreken.
kan contact worden opgenomen met: Tara Geerdink
Hoe kunnen innovaties, getriggerd door de coronacrisis, snel opgeschaald worden? Dat is de vraag die centraal staat bij het TNO expertisecentrum voor noodbeademingsapparatuur. TNO staat 6 innovatieprojecten terzijde bij de uitdagingen waar zij tegen aanlopen. Met behulp van de TRL (Technological Readiness Level) en de nieuwe SEL (Societal Embeddedness Level)[1] methode identificeert TNO de technische en maatschappelijke uitdagingen waar de net gestarte projecten voor staan. Op basis van deze beoordelingsmethode leren de initiatiefnemers ook welke interventies hen kunnen ondersteunen bij de implementatie en opschaling van hun innovaties. Daarnaast zal een expertpanel wekelijks onderwerpen en vraagstukken van deze projecten bespreken. Overigens kunnen ook andere initiatieven op het gebied van noodbeademingsapparatuur zich aanmelden.
De 6 innovatieprojecten die mee doen zijn:
1) Project Open Air NL
2) Radboud Universiteit Free Breathing VentilatorPAL
3) TU Delft Operation Air
4) Beademingsapparaat Hospitainer
5) TU Delft Project Inspiration
6) Beademingsapparaat Neitraco Group
Tara Geerdink, Strategisch adviseur van TNO: "De coronacrisis heeft tot allerlei innovatieve projecten geleid om alternatieve beademingsapparatuur te ontwikkelen. We werken nu samen met 6 van deze initiatieven en we zien dat ieder van hen tegen - technische en niet-technische vraagstukken aan loopt. Zo ontvangen we vragen over de medisch-technische eisen noodapparatuur, mogelijkheden voor snelle certificering voor zulke innovaties maar ook markt en productievragen. Een expertpanel zal wekelijks dit soort vragen behandelen zodat de opgestarte projecten door kunnen gaan met hun goede werk. Tegelijkertijd wordt zo de opgedane kennis en ervaring geborgd zodat anderen er ook weer van kunnen leren, op de korte én lange termijn."
Het expertpanel begint deze week met de videocalls. De bijeenkomsten, die voorlopig elke donderdagmiddag van 15.00 – 16.00 uur plaatsvinden, zijn gericht op het ondersteunen van de 6 genoemde initiatieven. De calls zijn ook toegankelijk voor andere initiatieven op het gebied van noodbeademingsapparatuur, en experts die eventueel een bijdrage kunnen leveren.
[1] Een door TNO ontwikkelde methode voor de beoordeling van de maatschappelijke inbedding van een innovatie, die de opschaling van een innovatie kunnen stimuleren of hinderen.
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!
Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.