nieuws

Koelvesten tegen hitte van corona-kleding in zorg

23 apr 2020

Door de hoge besmettelijkheid van het coronavirus moet zorgpersoneel werken in beschermende kleding. Hoewel essentieel om te beschermen tegen het virus, beperkt deze kleding de warmteafgifte aan de omgeving waardoor veel zorgmedewerkers hittestress tijdens hun werkzaamheden ervaren. Als gevolg hiervan kunnen de cognitieve en fysieke prestaties verminderen, ook kunnen mensen sneller geagiteerd raken.

(Foto: Radboudumc / TNO)

In dit project onderzoeken TNO, vanuit haar Brains4corona initiatief, en Radboudumc, voortbouwend op het Thermo Tokyo project,  of het zorgpersoneel baat heeft bij hulpmiddelen zoals koelvesten die tijdens werktijd gedragen kunnen worden. Daarnaast wordt medisch personeel en het medisch management ondersteund in ‘best-practices’ om een optimale werkomgeving in te richten ter voorkoming van hittestress. Inmiddels hebben verschillende andere ziekenhuizen belangstelling getoond. Daarmee heeft dit project direct en indirect positieve impact op de werkomstandigheden van de zorgverleners in het Radboudumc maar ook daarbuiten.

(Foto: Radboudumc / TNO)
(Foto: Radboudumc / TNO)
Roadmap

Innovatiekracht tijdens de coronacrisis: TNO biedt kennis en expertise

De coronacrisis laat grote sporen na op onze samenleving en de wereldeconomie. Juist nú is onze slogan Innovation for Life meer dan ooit van toepassing. TNO heeft ontzettend veel innovatiekracht in huis.... Lees verder
Nieuws
Contact

Mediavragen?