nieuws

Innovatieprogramma ZorgTech succesvol gestart

Tweede ronde voor aanvraag vouchers • 15 jul 2020

Met zes toegekende vouchers is het Zuid-Hollandse innovatieprogramma ZorgTech succesvol van start gegaan. ZorgTech wil kansrijke innovaties sneller hun weg naar de gezondheidszorg laten vinden. Het programma gaat nu de tweede ronde in. Uiterlijk 22 september a.s. kunnen projectconsortia een aanvraag indienen voor een ZorgTech voucher.

Het programma ZorgTech is bedoeld om technologische oplossingen voor de gezondheidszorg te ondersteunen bij een snelle en succesvolle marktbetreding. De oplossingen waar vouchers voor beschikbaar zijn, moeten inspelen op actuele maatschappelijke thema’s, zoals zorg dichterbij de mensen (thuis), regie over gezondheid en ondersteuning van zorgprofessionals tijdens toenemende druk op de gezondheidszorg.

Met zo’n voucher kunnen projectconsortia, bestaande uit een bedrijf, een zorgorganisatie en een field-, living- of innovatielab gezamenlijk ondersteuning krijgen bij hun innovatieproject. Zij krijgen financiële ondersteuning en begeleiding in publiciteit. Uiteindelijk moeten de geselecteerde innovaties leiden tot het verbeteren en betaalbaar houden van de gezondheidszorg.

Orchestrating Innovation

TNO heeft samen met InnovationQuarter, Medical Delta, Provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) het innovatieprogramma Zorgtechnologie opgezet om deze bedrijven te helpen hun product naar de markt te brengen. Dit innovatieprogramma is de derde in de rij voor de Provincie Zuid-Holland waar TNO bijdraagt met haar ervaring in het opzetten van samenwerking ten behoeve van innovatie: Orchestrating Innovation.

Meer informatie is te vinden op de website van Innovation Quarter en de website van Medical Delta

Meer weten over Orchestrating Innovation?

Neem contact op met Lotte Groen

Contact

Nieuws
Contact

Lotte de Groen, MSc

  • Orchestrating innovation
  • Duurzame ecosysteem ontwikkeling

Mediavragen?