Anne-Maartje den Uijl-Meijman

Anne-Maartje den Uijl-Meijman

Functie:
Corporate Recruiter
Anne-Maartje den Uijl-Meijman

“Techniek, ik vind het iets magisch!”. Voor recruiter Anne-Maartje den Uijl is TNO een geweldige plek om te werken. Hectisch, een tikje idealistisch, fascinerende ideeën en technologieën, en inspirerende collega’s om mee samen te werken.

Waarom ben je recruiter, en waarom bij TNO?

“Tijdens mijn studie P&A ben ik met veel facetten van het HR-vak in aanraking gekomen. Werving en selectie vond ik een van de interessantste: sociaal maar ook zakelijk, en lekker praktisch. Een tijd lang werkte ik voor een bureau dat bemiddelde voor bouwkundigen en civiele technici. Techniek, ik vond het iets magisch! Fascinerend om te zien hoe blij mensen hiervan kunnen worden – terwijl ik zelf twee linker handen heb. Toen ik van bureau- naar klantzijde wilde overstappen, kwam TNO op mijn pad. Op mijn verjaardag hoorde ik dat ik op gesprek mocht komen. Een prachtcadeau.”

Is jouw fascinatie voor techniek de reden waarom TNO je zo bevalt?

“Gek genoeg werk ik niet eens in de meest technische hoek van TNO. Ik werf vooral voor Earth, Life & Social Sciences. Bijna absurd, zo divers als dit expertisegebied is. Never a dull moment. Ik zou graag nog zo veel meer kennis hebben van de vakgebieden waarin ik werf. Om écht te snappen wat mijn collega’s doen. Een baan als recruiter bij TNO is heel divers. Ik heb heel veel verschillende taken en projecten die allemaal even belangrijk zijn en evenveel aandacht vragen. Naast de vacatures zijn er nog de events die we organiseren en bezoeken, en mijn werk voor het TNO career development centre.”

Wanneer weet je in een gesprek: dit is een echte TNO’er?

“TNO’ers in spe hebben een twinkle in hun ogen. Je ziet dat ze gepassioneerd zijn en een tikje idealistisch. TNO’ers werken knetterhard: niet voor een bonus maar voor het vak. En dat loont: het is te gek dat we bij TNO samen zo veel mooie dingen voor elkaar krijgen. Weten of iemand het in zich heeft om bij TNO te kunnen excelleren, is een combinatie van buikgevoel en toch objectief blijven. Reflecterend vermogen, daar kijk ik ook naar. Waar ben je goed in en waarin minder goed? En hoe denk je dat dan te ontwikkelen?

Wanneer heb jij een topdag?

“Mijn dag kan niet stuk als ik mensen met elkaar heb weten te verbinden. Bijvoorbeeld door een kandidaat die ik heb ontmoet op een event in contact te brengen met een collega-recruiter, die hem uiteindelijk aan een mooie baan bij TNO helpt. Te gek!”

Wat is jouw gouden tip?

Denk in kansen en mogelijkheden, en pak die ook als ze op je pad komen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. In het leven en zeker ook bij TNO.”