Ashok Sridhar

Functie:
Senior Business Developer

‘Medische zorg voor iedereen en overal’ -Ashok Sridhar heeft een duidelijke missie: de technologie van de toekomst naar de markt brengen. Bijvoorbeeld de health patch, waar de medische wereld reikhalzend naar uitkijkt.

“Sinds 2011 – met twee onderbrekingen, waarover straks meer – werk ik bij Holst Centre. Hier werkt TNO samen met het Belgische onderzoekscentrum imec aan het toepasbaar maken van next generation electronics. Als business developer zoek ik samenwerking met partners waarmee we onze innovaties naar de markt kunnen brengen.”

Patiënten monitoring op afstand

“De health patch is zo’n innovatie. Deze slimme pleister is voorzien van printed electronics die de hartslag, ademhaling, zuurstofsaturatie in bloed, temperatuur etc. van de drager meet en communiceert. Een arts kan deze vitale functies zo op afstand monitoren, waardoor de patiënt in zijn vertrouwde omgeving kan blijven. We hebben partnerships met verschillende ziekenhuizen, die klinische studies doen met patiënten die de health patch dragen.

De health patch is de toekomst voor de gezondheidszorg. Mensen worden steeds ouder en willen graag in hun vertrouwde omgeving blijven wonen, en de beschikbaarheid van zorgpersoneel blijft achter. Remote monitoring devices maken het mogelijk om kwetsbare ouderen op afstand te begeleiden. De health patch draagt hiermee bij aan de democratisering van de gezondheidszorg: medische zorg voor iedereen en overal. Dat motiveert enorm.”

Lichtgevend folie

“Printed electronics heeft nog veel meer mogelijkheden en toepassingen, ook commerciële. We hebben bijvoorbeeld ledfolie technologie ontwikkeld die niet vanuit een punt verlichting geeft, maar over een heel vlak. Als je deze verwerkt in large area folie, kun je hier hele muren of zuilen mee verlichten, zonder zware constructies.”

Spin-offs

“Drie dagen in de week ben ik business developer, in de resterende tijd schrijf ik business cases voor nieuwe spin-offs van TNO. TNO heeft geen winstoogmerk. Daarom worden de activiteiten waarmee we de markt willen betreden en nieuwe bedrijvigheid te creëren, ondergebracht in spin-offs.

TNO heeft nu 25 spin-offs. Hier komen dit jaar alleen al vanuit Holst Centre nog vier bij. De eerste die ik aan het voorbereiden ben, gaat de ledfolie-technologie op de markt brengen. Ik werk nauw samen met mijn collega’s van TNO Technology Transfer, die zijn gespecialiseerd in het overdragen van technologie aan de markt. We zoeken samen naar investeerders die hierin een rol kunnen spelen.”

Afscheid en weer terug

“Nieuwe bedrijven opstarten is een mooie stap in mijn loopbaan. Ik kreeg dit aanbod toen ik een jaar in India was, omdat mijn familie me daar nodig had. Ik heb daar toen ook een bedrijf geholpen met het opzetten van een nieuwe afdeling, en dat smaakte naar meer. Het aanbod van TNO kwam op precies het goede moment. Eerder nam ik ook al een afscheid van Holst: na het afronden van mijn MBA, toen ik mijn geluk wilde beproeven in een commercieel bedrijf. Twee keer kwam ik terug, en nu blijf ik.”

Eindhoven - High Tech Campus 25

High Tech Campus 25
5656 AE Eindhoven

Postadres

Postbus 6235
5600 HE Eindhoven