Hans van der Pol

Hans van der Pol

Functie:
Business developer
Hans van der Pol

Hans promoveerde in de organische chemie aan de Universiteit Utrecht, om vervolgens economie aan de Open Universiteit en bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit te studeren. Zijn schat aan ervaring heeft hij te danken aan de verschillende functies bij diverse internationale bedrijven en startups, zoals Akzo Nobel, Eastman Chemical Company, Purac, Corbion en Vibers.

Door zijn ervaring in productontwikkeling, applicatie- en marktontwikkeling en strategische organisatieontwikkeling, heeft Hans een uitzonderlijk brede kijk op de biogebaseerde chemie, industriële biotechnologie en (bio)kunststoffen sector. Ook heeft hij rollen vervuld in R&D, product- en accountmanagement, strategische marketing, innovatiemanagement, venture development en strategie.
Hans wordt alom gezien als koploper in de sector Biobased Economy; van lignocellulose grondstoffen tot chemische waardeketens, chemische en fermentatieprocessen en van biobased chemicaliën tot bioplastics, biotechnologie en bedrijfsstrategie.
Naast zijn expertise in de bioplastics en chemie heeft Hans ook innovatieve biogebaseerde producten en markten ontwikkeld in diverse andere sectoren, waaronder micro-elektronica, cosmetica en persoonlijke verzorging, voedingsingrediënten, thuiszorg, industriële schoonmaakmiddelen en landbouwchemicaliën.