
Holst Centre: innovaties versnellen
Innovatie is de sleutel is tot een gezondere en duurzamere wereld. Om de wereldwijde maatschappelijke uitdagingen van morgen aan te pakken, moeten we de nieuwste innovaties verbinden met de bedrijven die deze innovaties tot leven kunnen brengen. Dat is het doel van Holst Centre.
Een uniek innovatiecentrum
In 2005 kwamen TNO en imec (België) met de steun van lokale, regionale en nationale overheden samen om een plek te creëren waar ze hun expertise in konden zetten om wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Zo ontstond Holst Centre.
Met meer dan 180 medewerkers uit 28 landen werkt Holst Centre samen met industriële partners in meer dan 80 projecten. In elk project combineren verschillende partners hun kennis en expertise en passen zij dit toe om technologische uitdagingen aan te gaan. En om de nieuwste innovaties om te zetten in oplossingen voor een gezondere, duurzamere wereld.
Holst Centre is een van de weinige innovatiecentra die expertise op het gebied van draadloze sensortechnologie en flexibele elektronica onder één dak combineert. Het is vooral waardevol omdat het partners helpt demonstratiemodellen en prototypes te ontwikkelen die een 'proof-of-concept' bieden. Hiermee kunnen bedrijven technologieën omzetten in ultramoderne, nieuwe producten en productieprocessen. De kennisoverdracht die tijdens de samenwerking plaatsvindt, maakt elk partnerbedrijf sterker. Vaak leidt dit tot hogere omzetten en nieuwe banen.
2 innovatiemodellen
Meestal werkt Holst Centre in een preconcurrentieel open innovatiemodel. Dit leidt tot snellere, goedkopere en effectievere innovaties. Dit beperkt de risico's en maakt een snelle time-to-market mogelijk. Industriële partners combineren hun eigen onderzoek en innovatie (R&D) met gedeelde R&D om alle aanwezige expertise te benutten in een gestructureerde en professionele setting. De partners werken met op maat gemaakte overeenkomsten die de belangen van elke partner beschermen. Zo biedt de gedeelde innovatie hele industrieën de ruimte om vooruit te komen.
Soms is één bedrijf in staat om de technologieoverdracht en de industriële toepassing van de resultaten van het gezamenlijke onderzoek te versnellen. In die gevallen gaat Holst Centre een relatie aan met slechts één partner. Wanneer een innovatie een hoger technologierijpheidsniveau heeft bereikt, of een mkb een kortere R&D-periode heeft, versnellen deze een-op-eenrelaties de doorlooptijd. In deze gevallen zorgt Holst Centre dat er toegespitste partnerschappen en IP-overeenkomsten tot stand komen.
Neem contact met ons op
Laat je verder inspireren
Duurzaamheid geothermie in warmtenetten
Op donderdag 17 december 2020 organiseerde TNO samen met Stichting Platform Geothermie (SPG) een webinar over de duurzaamheid van geothermie in warmtenetten.
Predictive twins in de gebouwde omgeving
In dit webinar gaan we in op wat een Digital Twin is, wat nodig is om deze te upgraden naar Predictive Twins en hoe je ze in praktijk brengt.
Warmtepompen voor het decarboniseren van de industrie
Warmtepompen zijn een energie efficiënte elektrificatietechnologie die een groot deel van de fossiele industriële procesverwarming kan vervangen.
Webinars tijdens de Dutch Green Building Week
TNO organiseerde, als ‘Paris Proof Partner’ van de Dutch Green Building Council, drie webinars waarin de warmtebatterij, houtbouw en warmtewingevel centraal staan. Deze zijn nu alledrie hier terug te kijken.
Een betrouwbaar, betaalbaar en rechtvaardig energiesysteem
Ontdek in een viertal webinars de achtergrond, ontwikkelingen, technologieën en het onderzoek naar ons toekomstige, duurzame energiesysteem en wat daarvoor nodig is.