ICT

Nieuwe ontwikkelingen rond nanotechnologie, slimme steden, sensoren, robots, smart grids en zelfrijdende auto’s veranderen onze samenleving razendsnel. Tegelijkertijd grijpen al die ontwikkelingen in elkaar en ontstaat een uiterst ingewikkeld geheel. Wij beschikken over de expertise om mensen en bedrijven te helpen die complexiteit terug te dringen men nieuwe oplossingen te realiseren met behulp van ICT. Daarbij is onze uitdaging tevens de ICT zelf zo te ontwikkelen dat deze in de kern gezond is, veilig, betrouwbaar en makkelijk in het gebruik. Wij zetten ons in voor ICT die onzichtbaar en feilloos werkt voor iedereen en alles, op elk moment en elke plaats.

Onze expertisegroepen

We beschikken diepgaande kennis op al deze terreinen en hebben ook het brede overzicht van alle technologische ontwikkelingen op het gebied van ICT wereldwijd. De kennis die wij opbouwen vindt zijn weg in uiteenlopende domeinen: telecom, financiële instellingen, defensie en veiligheid, industriële embedded systems, duurzame energie, slimme steden, mobiliteit en de autoindustrie. De lijst is in feite ongelimiteerd omdat ICT inmiddels in alle sectoren van de samenleving is doorgedrongen.

We werken toepassingsgericht en daardoor gebeurt veel van ons onderzoek met en bij partners in gezamenlijke faciliteiten en pilotomgevingen. Voor de eerste stappen in een ontwikkeling beschikken wij over eigen faciliteiten:

 • Accesslab
  testen DSL-modems (V+, VDSL2 ,G.fast) om gigabit internet mogelijk te maken over telefoonlijnen. Het lab is state of the art: partijen over de hele wereld komen hier voor kabelmetingen, het ontwikkelen van tools en het karakteriseren van door ons ontworpen hardware.
 • Elektrolab
  meten = weten: metingen aan opstellingen met spectrumanalyzers, meetzenders, netwerkanalyzers en praktische tools zoals mobiele roadside units; oppervlakte systemen ontwikkelen, bouwen en testen (SMT)
 • HESI Lab (vanaf eind 2015)
  onderzoek naar de betrouwbaarheid van hybride energie systemen door systeem integratie. De faciliteit is onderdeel van het EnTranCe initiatief
 • Main Equipment Room
  een machinekamer van het internet in het klein
 • Medialab
  sensoren, mobiele devices en apps, dedicated infrastructuur voor audio- en video experimenten
 • Smart Energy lab
  PowerMatcher, HeatMatcher & IoT: een kijkje in het huis van de toekomst

Graag vertel ik u meer over onze activiteiten en hoe wij bedrijven en overheden in binnen- en buitenland helpen innovatieve oplossingen te realiseren met ICT. Bel of mail mij.

Technical Sciences

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.