Biodegradeerbaar thermoplastisch materiaal

De meeste bekende biodegradeerbare thermoplastische materialen worden gemaakt op basis van koolwaterstoffen, natuurlijke grondstoffen (monomeren) of zelfs natuurlijke polymeren, zoals cellulose, zetmeel, polylactide, keratine, etc. Deze natuurlijke grondstoffen zijn, min of meer intrinsiek, biodegradeerbaar. Een extra voordeel is dat zij uit hernieuwbare bronnen komen en daardoor altijd beschikbaar zijn. Natuurlijke polymeren zijn echter over het algemeen niet thermoplastisch. Om deze eigenschap te verkrijgen, worden de materialen meestal in combinatie met een weekmaker verwerkt. Natuurlijk moeten de biodegradeerbare eigenschappen van een geschikte weekmaker bij de selectie in overweging worden genomen.

De uitvinding voorziet in een biodegradeerbaar materiaal met goede thermoplastische en mechanische eigenschappen, dat zeer goed compatibel is met biodegradeerbare weekmakers.

Toepassingen

Het materiaal kan worden toegepast in coatings, films, verpakkingsmaterialen, dragermaterialen en constructiematerialen.

Technische samenvatting

Het doel kan worden bereikt door een bepaalde klei in een biodegradeerbaar thermoplastisch materiaal op te nemen. De uitvinding heeft dus betrekking op een biodegradeerbaar thermoplastisch materiaal, bestaande uit een natuurlijk polymeer, een weekmaker en een klei met een gelaagde structuur en een kationuitwisselingscapaciteit van 30 tot 250 milli-equivalenten per 100 gram.

License - Intellectual Property

WO0168762
Biodegradable thermoplastic material

License - Stage of Development

proof-of-concept

License - Proposal

licensing opportunity and research collaboration

License - TNO reference number

IP2009021
Licentieaanbod
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.