Koeltrailer applicatie voor hybride distributievoertuigen

Koelsystemen voor trailers zijn vaak op de trailer zelf gemonteerd. Deze systemen worden normaliter door een externe dieselelektrische generatorset gevoed. Deze is vaak apart aanwezig op de trailer. Dit leidt tot hogere massa, aanschaf- en onderhoudskosten. Met de komst van commerciële hybride voertuigen zijn significante voordelen door middel van efficiënt gebruik te maken van de synergie tussen de hybride aandrijflijn en koeltrailer. Door deze systemen te koppelen kunnen prestaties worden vergroot en kosten naar beneden gebracht worden.

De huidige vinding biedt een strakke integratie tussen de hybride aandrijflijn en de koelunit, dat gemeenschappelijkheid optimaliseert om het aantal componenten met bijbehorende specificaties te reduceren. Dit leidt tot significante kostenvermindering. Uitgebalanceerde control verzekert de prestaties, zonder de rijeigenschappen te beïnvloeden.

Toepassingen

Deze vinding is bedoeld voor voertuigen met hybride aandrijflijn, ingezet voor koeltransport.

Technische Samenvatting

De koelunit, inclusief ventilator en compressor is verbonden met de high-voltage bus van de hybride aandrijflijn via inverters. Een additionele generator wordt overbodig. Het hybride system fungeert als de elektrische energievoorziening door remenergie te gebruiken voor koeling. Het systeem is niet gedimensioneerd om simultaan rijvermogen en volledige koelcapaciteit te leveren, waardoor hardwarekosten worden beperkt. De intelligente controlstrategie tussen aandrijflijn en koelunit zorgt voor verhoogde systeemefficiëntie, zonder voertuigprestaties aan te tasten en koelcapaciteit te garanderen.

License - Intellectual Property

WO 2008/079002
Vehicle system, and method

License - Stage of Development

concept

License - Proposal

licensing opportunity and research collaboration

License - TNO reference number

IP2012017

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.