ProRail

ProRail en TNO gaan kennis uitwisselen om het Nederlandse spoor verder te innoveren. Nieuwe technologieën om koperdiefstal te voorkomen, het verder vergroten van de tunnelveiligheid en efficiënter onderhoud van het spoor staan op de lijst van onderwerpen. Ook wordt er gekeken naar verbetering van stationsgebieden en besparing in energievoorziening.

Maandag 3 juni 2013 tekenden Jan Mengelers, voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO en Marion Gout-van Sinderen, president-directeur van ProRail hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. De kennis van TNO over nieuwe technologieën en technologie uit andere sectoren wordt gecombineerd met de specifieke kennis van ProRail over de spoorweginfrastructuur.

De samenwerking richt zich op innovaties in de 'harde' techniek, maar TNO zal ook gedragswetenschappers toevoegen aan de samenwerking. Op diverse onderwerpen worden met deskundigen uit beide organisaties programma's opgesteld en projecten gestart om te onderzoeken hoe innovaties op het spoor kunnen worden ontwikkeld en toegepast.

Kennis

Infrastructuur: wegen, spoor, sluizen, bruggen en tunnels

De Nederlandse infrastructuur bestaat uit (spoor)wegen en kunstwerken zoals sluizen, bruggen en tunnels. Deze infrastructuur draagt onze samenleving en economie. Terwijl de bestaande infrastructuur veroudert,... Lees verder

Partners van TNO

Ir. Arie Bleijenberg

Contact

Ir. Arie Bleijenberg

  • infrastructuur
  • asset management
E-mail

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.