Direct naar de inhoud

THE RTO INNOVATION SUMMIT

Hoe kunnen we Europa's concurrentievermogen, duurzame ontwikkeling en leiderschap in de digitale wereld bevorderen? Welke technologieën maken de Green Deal, de ‘groene groei’, een economische groei die rekening houdt met de leefomgeving en duurzame ontwikkeling, tot een succes? Met The RTO Innovation Summit verbindt TNO overheden en industrie in Nederland met de Europese kennisinfrastructuur, voor het vinden van antwoorden op deze vragen.

The 2nd RTO Innovation Summit

Schrijf je nu in voor The 2nd RTO Innovation Summit 'Industrial technologies for the future' op 18-19 november 2020. Locatie: Online!

Naar de website

Toekomst met een sterke industriële basis

Hoe de toekomst van Europa eruit gaat zien hangt sterk af van zijn vermogen om een sterke industriële basis te behouden en innovaties te ontwikkelen die het leven van Nederlandse en Europese burgers verbeteren. Maar hoe geven we vorm aan dit vermogen? Tijdens The RTO Innovation Summit duiken we met industriepartners en beleidsmakers uit alle lidstaten in de wereld van de allernieuwste technologie die de samenleving dient en helpt bij het bereiken van duurzame ontwikkelingsdoelen.

Kennisinfrastructuur verbindt Nederland met Europa

The RTO Innovation Summit is een initiatief van tien toonaangevende RTO’s uit tien Europese landen, waaronder TNO. Tijdens de Summit komen onze experts samen met academici, de industrie en beleidsmakers van de nationale en Europese instellingen voor een kennisuitwisseling over thema’s die belangrijk zijn voor het innovatievermogen van Europa. De RTO’s vormen ieder een centrale rol in hun nationale kennisinfrastructuur. Door samen te werken pakken we die rol ook op in de pan-Europese kennisinfrastructuur. Met de Summit slaat TNO een brug Nederland en de rest van Europa.

The 2nd RTO Innovation Summit 18-19 november 2020

In navolging van de eerste succesvolle editie in 2018, vindt op 18-19 november 2020 The 2nd RTO Innovation Summit plaats. Bij de eerste editie in Brussel kwamen meer dan 300 deelnemers en bezoekers samen. Vanwege dit succes en het belang van innovatiekracht voor Europa, is de Summit nu een tweejaarlijks evenement. The 2nd RTO Innovation Summit ‘Industrial Technologies for the Future’ vindt plaats op 18 en 19 november 2020. In verband met de uitbraak van COVID-19 in Europa zal deze editie een hybride event zijn waarbij zo’n 1000 online deelnemers worden verwacht. De Summit bestaat uit drie parallelle sessies "European Green Deal", "Europe fit for the digital age" en "Industrial Competitiveness”. Hiermee dragen we bij aan de vormgeving van onderzoekagenda’s in Europa, en van het Europese beleid wat die agenda’s zou moeten faciliteren.

De Summit biedt ruimte om de impact van het werk van de RTOs te laten zien. In de bijbehorende tweedaagse online expositie krijg je de kans om het resultaat van toegepast onderzoek en innovatie te zien en te ervaren. De langdurige, nauwe relatie tussen RTO's en de industrie zorgt voor de waarde, haalbaarheid en economische levensvatbaarheid van onze oplossingen die onder reële omstandigheden werken.

Daarnaast is de Summit een podium voor overleg en discussie tussen de CEO’s van de RTO’s, CEO’s uit het bedrijfsleven en hooggeplaatste Europese beleidsmakers over strategische vraagstukken binnen het Europese innovatiebeleid.

De groep van tien Europese RTO’s achter The RTO Innovation Summit

De tien organiserende RTO’s vertegenwoordigen meer dan 50.000 onderzoekers in heel Europa die nauw samenwerken met grote ondernemingen en het MKB om oplossingen te ontwikkelen ten behoeve van de Europese economie en maatschappij. Door de jaren heen zijn we betrokken geweest bij duizenden projecten binnen de Europese Kaderprogramma's voor Onderzoek en Innovatie, vaak als experts in co-creatie en industriële innovatie. De vele uitdagingen zoals klimaatverandering, toenemende concurrentie op de wereldmarkt, digitale transformatie en demografische verandering vragen om eenheid en pan-Europese oplossingen. Door onze krachten te bundelen, helpen wij richting te geven aan de toekomst van Europa door de benodigde massa en focus te creëren voor de Europese sleuteltechnologieën en -innovaties.

Meer weten? Contacteer Gosse Vuijk.


Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.