Zie het voor je: autonome voertuigen die alleen maar veilige verbindingen met hun omgeving aangaan, altijd de beste behandeling in het ziekenhuis waarbij je privacy gewaarborgd blijft, zorgeloos online ondernemen waarbij concurrentiegevoelige data veilig is, zelfs als straks de quantum computer er is die de versleuteling breekt van het internet zoals we dat nu kennen. Daarom werkt TNO aan smart security.

De Complexiteit Groeit

Technologie ontwikkelt zich razendsnel. Steeds meer apparaten en toepassingen worden aan het internet gekoppeld, het internet of things. We hebben tegenwoordig meer digitale gegevens, meer services en meer apps dan ooit tevoren. Iedereen en alles is verbonden met elkaar. Consumenten, bedrijven en overheden. Met die groeiende verwevenheid en complexiteit wordt overzicht houden steeds lastiger. De noodzaak van veilige, betrouwbare en vooral overzichtelijke cybersecurityoplossingen neemt toe. Want wat vandaag veilig is, zal dat morgen hoogstwaarschijnlijk niet meer zijn. Bij TNO werken we daarom hard aan de smart security innovaties van morgen.

De Uitdagingen van Organisaties

Dat cybersecurity een voorwaarde is om de BV Nederland draaiende te houden, lezen we regelmatig in de media. Gehele organisaties die lam gelegd worden door ransomware-aanvallen of grote delen van ons dagelijks leven ontwricht door een cyberaanval. Hoe zorg je ervoor dat het IT-securitybeleid overzichtelijk blijft en bijdraagt aan de doelen van je organisatie? Hoe zorg je dat je voldoende deskundige mensen opleidt, dat mensen zich veilig gedragen en dat je als organisatie over de juiste kennis en middelen beschikt? De veiligheid van onze informatie- en netwerkmaatschappij is nooit af.

Meer weten over wat wij doen op het gebied van Cybersecurity?

Neem contact op met Patrick de Graaf ›

Contact opnemen