blik op de toekomst

Podcast Insights #11 – Leefstijl als medicijn?

11 maart 2019 • 1 min leestijd

Volgens schattingen wordt in 2040 de Nederlandse gezondheidszorg wellicht onbetaalbaar. De oorzaak: steeds kostbaardere traditionele behandelmethodes van welvaartsziekten als diabetes type II, astma en hart- en vaatziekten. Kunnen radicale veranderingen in de leefstijl van de patiënt de behandeling van welvaartsziekten goedkoper én effectiever maken?

Beluister deze aflevering

Klik op jouw favoriete podcast platform om deze aflevering te beluisteren. Vergeet niet om je te abonneren. Dan verschijnt de volgende aflevering automatisch in jouw podcast app!

Apple Soundcloud Spotify

In deze aflevering discussiëren we over leefstijl als medicijn met Hanno Pijl  en Suzan Wopereis over deze vraag. Hanno Pijl is professor endocrinologie, en hoogleraar diabetologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Tevens is hij lid van de raad van advies van de Stichting je Leefstijl als Medicijn. Suzan Wopereis werkt als senior onderzoeker systeem biologie bij TNO met een focus op gezondheid.

Wil je meer weten over leefstijlgeneeskunde kijk dan eens op de site van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (NILG)

Luister ook naar eerdere afleveringen

Kijk in ons podcast-dossier voor links naar de vorige afleveringen

TNO Insights Podcasts

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.