Podcast Insights #3: Kansen voor datagedreven overheidsbeleid
5 november 2018 • 1 min leestijd
Big Data, Machine Learning en Kunstmatige Intelligentie veroorzaken een revolutie bij overheden. Datagedreven overheidsbeleid belooft een meer efficiënte en een meer toegespitste aanpak op een scala aan beleidsterreinen. De gemeente Rotterdam, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en TNO experimenteren er mee rond het jeugdbeleid in de Maasstad. Maar, willen we dat eigenlijk? Hoe pak je dat aan, en welke impact heeft dat op onze maatschappij? Deze vragen staan centraal in aflevering drie van de podcast TNO Insights.
Beluister deze aflevering
Klik op jouw favoriete podcast platform om deze aflevering te beluisteren. Vergeet niet om je te abonneren. Dan verschijnt de volgende aflevering automatisch in jouw podcast app!
Policy Lab: veilig experimenteren met datagedreven overheidsbeleid
In een zogeheten policy lab experimenteren de drie partners met datagedreven jeugdbeleid. Het project is gericht op het ontdekken van de juiste werkvormen en hoe je veilig om moet gaan met de data van jongeren en gezinnen uit de stad. Binnen het policy lab wordt daarom zeer veel waarde toegekend aan privacy. De gebruikte data wordt gepseudonimiseerd en alleen geselecteerde projectleden hebben er toegang toe. De aanpak en uitkomsten van het Rotterdamse policy lab moeten op termijn ook inzetbaar worden op andere beleidsterreinen binnen en buiten de Maasstad.
Projectteamleden
Wilt u in contact komen met de projectteamleden die aan het woord komen in de podcast? Neem contact op via:
- Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties: Jeanette Krol - LinkedIn
- Gemeente Rotterdam: Denis Wiering – LinkedIn
- TNO: Anne Fleur van Veenstra – TNO Profiel
Ook experimenteren met datagedreven beleid?
Leer meer over de policy labs aanpak