op de werkvloer

TNO 85 jaar: Kom kijken achter de schermen!

29 september 2017 • 1 min leestijd

Al 85 jaar verbindt TNO mensen en kennis om slimme, duurzame en inspirerende innovaties voor de maatschappij te creëren. Daarom vertellen drie generaties TNO’ers over hun werk in de afgelopen jaren. En kun je op zaterdag 7 oktober tijdens het Weekend van de Wetenschap zelf een kijkje komen nemen achter de schermen bij TNO. Bekijk de video en bezoek onze locaties in het land!

In de video kijken Selmar Smit (sinds 2012 bij TNO), Symone Detmar (sinds 2001 bij TNO) en Didima de Groot (van 1978 – 2014 bij TNO) terug én vooruit. Waarom zijn de drie generaties TNO’ers trots op TNO, wat willen ze graag bereiken met hun werk en wat is er veranderd in de tijd dat ze bij TNO werken of hebben gewerkt?

“Het ontspannen tussen het werk door was vroeger standaard, de tafeltennistafel was een begrip. Dat houdt de saamhorigheid erin”

TNO opent deuren op 7 oktober

Tijdens het Weekend van de Wetenschap in het eerste weekend van oktober kun je zelf een kijkje achter de schermen nemen bij meer dan 200 bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea in Nederland. Ook TNO opent vanwege het 85-jarig jubileum haar deuren*. Kom zelf bekijken wat het toegepaste onderzoek van nu voor ons allemaal betekent. Er is van alles te zien en te doen: van rondleidingen in laboratoria, het meten van fijnstof tijdens het pannenkoeken bakken tot virtueel de weg op gaan in de geavanceerde rijsimulator. Elke locatie heeft een eigen programma.

Op ontdekkingsreis bij TNO in de VR-game

Ook kunnen bezoekers op de locaties een virtual reality- en augmented reality-game spelen. Zo stap je op een virtuele manier een cleanroom van TNO binnen, ontmoet je robot Charlie in de omgeving waar je bent en onderzoek je het heelal. Download de app in de App Store of Google Play en speel de game op de deelnemende locaties.

“Het mooie van TNO is dat je de vrijheid hebt om verschillende alternatieven te bekijken én aan de maatschappij kunt bijdragen”

*De TNO-locatie in Groningen, Hybride Energie Systeem Integratie Lab op de Zernike Campus, opent zijn deuren op zondag 15 oktober. Deze open dag is onderdeel van het wetenschapsevenement ‘Zpannend Zernike’.

Aanmelden voor Weekend van de Wetenschap

Vier het 85-jarig jubileum mee en meld je aan voor het bezoeken van een van onze locaties op 7 oktober. Registreren is verplicht en kan via de website. Neem zowel de bevestigingsmail als je legitimatiebewijs mee.

Meld je aan
op de werkvloer

TNO 85 jaar: Kom kijken achter de schermen!

29 sep '17 - 1 min
Al 85 jaar verbindt TNO mensen en kennis om slimme, duurzame en inspirerende innovaties voor de maatschappij te creëren. Daarom vertellen drie generaties TNO’ers... Lees meer
blik op de toekomst

Podcast Insights #4: Privacy, medische data en innovatiekansen

19 nov '18 - 1 min
Het elektronisch patiëntendossier kwam in Nederland niet van de grond vanwege privacy zorgen. Maar op dit moment delen tienduizenden Nederlanders zorgeloos medische... Lees meer
blik op de toekomst

CPB-model hindert innovatie

9 nov '18 - 7 min
TNO heeft regelmatig contact met de overheid over innovatiebeleid en de rol van organisaties voor toegepast onderzoek (TO2-instellingen). Is het innovatiebeleid... Lees meer
blik op de toekomst

Podcast Insights #3: Kansen voor datagedreven overheidsbeleid

5 nov '18 - 1 min
Big Data, Machine Learning en Kunstmatige Intelligentie veroorzaken een revolutie bij overheden. Datagedreven overheidsbeleid belooft een meer efficiënte en een... Lees meer
nieuwsbericht

Welkom op TNO Insights!

1 nov '18 - 1 min
TNO Insights is de nieuwe naam voor het TNO TIME platform. Lees meer
verhaal van de klant

TNO actief in de regio: vruchtbare samenwerkingen in Gelderland

24 okt '18 - 6 min
TNO is flink actief in de provincie Gelderland. Binnen een aantal consortia wordt samengewerkt met onder meer Wageningen University & Research (WUR), diverse grote... Lees meer

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.