op de werkvloer

TNO 85 jaar: Kom kijken achter de schermen!

29 september 2017 • 1 min leestijd

Al 85 jaar verbindt TNO mensen en kennis om slimme, duurzame en inspirerende innovaties voor de maatschappij te creëren. Daarom vertellen drie generaties TNO’ers over hun werk in de afgelopen jaren. En kun je op zaterdag 7 oktober tijdens het Weekend van de Wetenschap zelf een kijkje komen nemen achter de schermen bij TNO. Bekijk de video en bezoek onze locaties in het land!

In de video kijken Selmar Smit (sinds 2012 bij TNO), Symone Detmar (sinds 2001 bij TNO) en Didima de Groot (van 1978 – 2014 bij TNO) terug én vooruit. Waarom zijn de drie generaties TNO’ers trots op TNO, wat willen ze graag bereiken met hun werk en wat is er veranderd in de tijd dat ze bij TNO werken of hebben gewerkt?

“Het ontspannen tussen het werk door was vroeger standaard, de tafeltennistafel was een begrip. Dat houdt de saamhorigheid erin”

TNO opent deuren op 7 oktober

Tijdens het Weekend van de Wetenschap in het eerste weekend van oktober kun je zelf een kijkje achter de schermen nemen bij meer dan 200 bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea in Nederland. Ook TNO opent vanwege het 85-jarig jubileum haar deuren*. Kom zelf bekijken wat het toegepaste onderzoek van nu voor ons allemaal betekent. Er is van alles te zien en te doen: van rondleidingen in laboratoria, het meten van fijnstof tijdens het pannenkoeken bakken tot virtueel de weg op gaan in de geavanceerde rijsimulator. Elke locatie heeft een eigen programma.

Op ontdekkingsreis bij TNO in de VR-game

Ook kunnen bezoekers op de locaties een virtual reality- en augmented reality-game spelen. Zo stap je op een virtuele manier een cleanroom van TNO binnen, ontmoet je robot Charlie in de omgeving waar je bent en onderzoek je het heelal. Download de app in de App Store of Google Play en speel de game op de deelnemende locaties.

“Het mooie van TNO is dat je de vrijheid hebt om verschillende alternatieven te bekijken én aan de maatschappij kunt bijdragen”

*De TNO-locatie in Groningen, Hybride Energie Systeem Integratie Lab op de Zernike Campus, opent zijn deuren op zondag 15 oktober. Deze open dag is onderdeel van het wetenschapsevenement ‘Zpannend Zernike’.

Aanmelden voor Weekend van de Wetenschap

Vier het 85-jarig jubileum mee en meld je aan voor het bezoeken van een van onze locaties op 7 oktober. Registreren is verplicht en kan via de website. Neem zowel de bevestigingsmail als je legitimatiebewijs mee.

Meld je aan
dossier

3x opgelost met fotonica

18 feb '19 - 4 min
Fotonica, de technologie die zich richt op het opwekken, transporteren en detecteren van lichtgolven en lichtdeeltjes, is veelbelovend. Niet voor niets is fotonica... Lees meer
blik op de toekomst

Podcast Insights #9 - Is het tijd voor nieuwe missies?

11 feb '19 - 1 min
Het vinden van oplossingen voor complexe maatschappelijke uitdagingen, zoals vergrijzing, energietransitie, klimaatverandering en digitalisering, vraagt om een andere... Lees meer
column

Wat de Nederlandse industrie echt verder brengt? Inspirerende missies!

10 jan '19 - 3 min
Missiegedreven beleid. Dat is wat er volgens TNO nodig is om van Nederland een écht Innovatieland te maken. Tom van der Horst, Business Director Strategies for Industry... Lees meer
blik op de toekomst

Podcast Insights #6: Toekomst voor de Nederlandse maakindustrie?

17 dec '18 - 1 min
De Nederlandse maakindustrie levert zo’n 1 miljoen directe, én 1 miljoen indirecte banen op, goed voor zo’n 20% van de economie. Maar de sector wordt geconfronteerd... Lees meer
blik op de toekomst

CPB-model hindert innovatie

9 nov '18 - 7 min
TNO heeft regelmatig contact met de overheid over innovatiebeleid en de rol van organisaties voor toegepast onderzoek (TO2-instellingen). Is het innovatiebeleid... Lees meer

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.