blik op de toekomst

“Wie bij ons werkt, wil het verschil maken voor de toekomst”

8 februari 2017 • 5 min leestijd

“Een baan als deze, moet je maximaal zeven jaar doen”. De opmerking van Paul de Krom kan op instemming rekenen van zijn gesprekspartner Tim van der Hagen. De CEO van TNO en de voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft staan nog relatief aan het begin van hun huidige functie. Daarom een open gesprek over ambities, doelstellingen, inzichten én samenwerking.

Zeven jaar. Het is zo ongeveer de maximale houdbaarheid voor bestuurders in een topfunctie. Zelf is Paul de Krom een kleine twee jaar CEO van TNO. Daarvoor werkte hij bij Shell en was hij onder meer kamerlid en bewindsman in het kabinet Rutte I. “Na ongeveer een jaar ga je je stempel drukken op het beleid. Na pakweg vier jaar worden je eigen ideeën en visie zichtbaar binnen de organisatie. Na nog eens twee, drie jaar is het tijd voor een frisse wind”, zegt Paul. Tim van der Hagen, een aantal maanden actief in zijn huidige functie als voorzitter CvB van de TU Delft, beaamt die woorden. Na een lange carrière van 32 jaar aan de TU Delft geeft hij nu leiding aan het gerenommeerde instituut met in totaal 22.000 studenten en 6.000 medewerkers.

De kroon op een jarenlange carrière?

Tim: “Voor mij zeker. Ik kwam hier 32 jaar geleden binnen als promovendus en heb vervolgens allerlei functies doorlopen. Ik had nooit gedacht het zo lang vol te houden hier. Maar door steeds een nieuwe uitdaging te vinden, ben ik toch al die jaren gebleven. Ik heb altijd heel veel baat gehad bij coaches en mentoren die het in mij zagen zitten. Mensen die dachten: ‘Hier zit een jonge vent met talenten waar we als organisatie iets mee kunnen.’ Dat herken ik nu ook in mezelf. Er lopen hier zo veel supertalenten rond. Mijn taak is om ze uit te dagen, te faciliteren en te stimuleren zodat ze tot bloei komen. Juist door de functies die ik hier heb gehad, kan ik hen denk ik goed helpen.”

Tim: “Er lopen hier zo veel supertalenten rond. Mijn taak is om ze uit te dagen, te faciliteren en te stimuleren zodat ze tot bloei komen”

Paul: “Ik ben iets langer in functie dan Tim, sinds maart 2015. Soms heb je van die momenten in het leven dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. En dat was nu. Ik heb een achtergrond in zowel publieke als private functies en die ervaring komt hier perfect bij elkaar. TNO bevindt zich immers ook op het snijvlak van publiek en privaat.”

Wat zijn jullie ambities in deze functie?

Tim: “Als je het nationaal jaaroverzicht over 2016 terugkijkt, zie je alleen maar ellende. Terwijl Nederland er beter voorstaat dan ooit. Dat geldt ook voor onze universiteit. Toch kan het beter en dat zit ook in mijn aard. Ik heb het er met mijn medewerkers ook over. ‘Culture-of-excellence’ is hier geen vies begrip. Dat wil ik blijven aanjagen.”

Paul: “Dat herken ik volledig. Als je naar feiten en lijstjes kijkt, mogen we blij zijn dat we in Nederland leven. We doen het verdraaid goed. Economisch, welzijn, wetenschap, geluk. Hoewel mensen vinden dat het persoonlijk goed met ze gaat, is er een ander beeld over hun leefomgeving: ‘met mij gaat het goed, maar met óns niet’. Ik denk dat er voor universiteiten en toegepaste kennisinstellingen als TNO een belangrijke rol is weggelegd om dit te verbeteren. Bij ons werken immers vooral mensen die toekomstgericht bezig zijn. Wetenschappers zijn de vormgevers van de toekomst, per definitie optimistische mensen. Mensen in posities als Tim en ikzelf hebben daarin een rol te spelen. Om dat optimisme, die vooruitgang, waar mogelijk te verwoorden en te stimuleren.”

Wat is de grootste uitdaging voor de toekomst?

Paul: “Absoluut de energievoorziening. Er zijn veel kansen om samen met de universiteiten de noodzakelijke transitie te versnellen. Eén concreet voorbeeld: de warmtebatterij die we als TNO hebben ontwikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat we dat energieprobleem gezamenlijk gaan oplossen.”

Paul: “De grootste uitdaging voor de toekomst? De energievoorziening! Er zijn veel kansen om samen met de universiteiten de noodzakelijke transitie te versnellen”

Tim: “Hetzelfde geldt voor de gezondheidszorg. Vergeleken met honderd jaar geleden is de levensverwachting enorm gestegen. Wij gaan nu grote stappen maken om op detailniveau te begrijpen wat leven is en hoe de biologische systemen nu eigenlijk werken. Als je dat kunt, kun je in plaats van ziektes genezen, ziektes voorkomen. Zoals kanker bijvoorbeeld. De combinatie techniek en gezondheid is geweldig.”

Hoe verhoudt Nederland zich ten opzichte van andere landen?

Paul: “We krijgen de komende jaren te maken met zowel vergrijzing als ontgroening. Door dit gecombineerde effect zal de economische groei straks moeten komen van innovatie en ontwikkeling. Universiteiten en instellingen als TNO zullen hierbij een essentiële rol spelen. Als ik zie hoe hard de ontwikkelingen in het buitenland gaan en welke diepe zakken sommige buitenlandse investeerders of overheden hebben, dan moeten we er als Nederland wel een extra slinger aan geven. Anders gaan we relatief achterlopen. En dat kunnen we ons niet permitteren. Kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven hebben niet voor niets de ambitie om extra te investeren. Het is een gezamenlijk belang.”

Tim: “We doen het inderdaad samen. En dat is heel mooi. Aan de andere kant, als TU hebben we nu 22.000 studenten, tegen 13.000 tien jaar geleden. En onze financiering is minder dan toen. Sommige opleidingen hebben daarom een numerus fixus. Zou je daar als maatschappij meer geld insteken, dan rendeert dat meteen geweldig.”

Tim: “We gaan grote stappen maken om op detailniveau te begrijpen wat leven is en hoe biologische systemen werken. Als je dat kunt, kun je in plaats van ziektes genezen, ziektes voorkomen”

Paul: “We doen het als land nog steeds hartstikke goed, maar we teren wel op rendement van investeringen in het verleden. De markt voor wetenschappers is een internationaal concurrerende markt. Wil je die in Nederland houden of naar Nederland halen, dan moet je investeren in een compleet pakket faciliteiten waarmee ze meteen aan de slag kunnen.”

Hoeveel geld is er nodig om de concurrentiepositie van Nederland te versterken?

Beiden: “Minstens 1 miljard euro per jaar.”

Kan samenwerking helpen om Nederland zijn toppositie te laten behouden?

Paul: “Ja, en dat doen we ook. Met verschillende grootschalige projecten, zoals QuTech en het Delft Optics Centre. We zijn steeds op zoek naar partnerships die toegevoegde waarde bieden. Dat is een succesvol Nederlands concept waar we meer van willen. De TU Delft is voor ons een belangrijke partner. Onze hightech labs zitten al in Delft. Het is soms zoeken hoe je vorm geeft aan die samenwerking, maar we zijn daar wel veel beter in dan andere landen. Een goed voorbeeld zijn onze space-activiteiten, waar TU, TNO en ESA in Noordwijk nauw samenwerken. Een uniek ecosysteem dat niet alleen gaat over ruimtevaart; de technologie die daar wordt ontwikkeld, wordt ook toegepast in andere kennisdomeinen. Die verbinding, tussen onderwijs, kennisinstellingen en bedrijfsleven, dat is wat je wilt.”

Paul: “Hoewel mensen vinden dat het persoonlijk goed met ze gaat, is er een ander beeld over hun leefomgeving: ‘met mij gaat het goed, maar met óns niet”

Tim: “En juist die verbinding is voor mij essentieel. Want het gaat namelijk altijd over mensen. Waar wij als bestuur voor moeten zorgdragen, is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten, dat er vertrouwen en respect is, en tegenstellingen uit de weg worden geruimd zodat ze met elkaar aan de slag kunnen.”

Paul: “Als je vraagt: waarom werken mensen in de wetenschap? Bij ons? Dat is omdat zij verschil willen maken. Ze willen graag een bijdrage leveren aan oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken als veiligheid, voedsel of energie. Dat is wat hen drijft. Niet het geld!”

blik op de toekomst

“Wie bij ons werkt, wil het verschil maken voor de toekomst”

8 feb '17 - 5 min
“Een baan als deze, moet je maximaal zeven jaar doen”. De opmerking van Paul de Krom kan op instemming rekenen van zijn gesprekspartner Tim van der Hagen. De CEO... Lees meer
blik op de toekomst

CPB-model hindert innovatie

9 nov '18 - 7 min
TNO heeft regelmatig contact met de overheid over innovatiebeleid en de rol van organisaties voor toegepast onderzoek (TO2-instellingen). Is het innovatiebeleid... Lees meer
blik op de toekomst

Podcast Insights #3: Kansen voor datagedreven overheidsbeleid

5 nov '18 - 1 min
Big Data, Machine Learning en Kunstmatige Intelligentie veroorzaken een revolutie bij overheden. Datagedreven overheidsbeleid belooft een meer efficiënte en een... Lees meer
nieuwsbericht

Welkom op TNO Insights!

1 nov '18 - 1 min
TNO Insights is de nieuwe naam voor het TNO TIME platform. Lees meer
verhaal van de klant

TNO actief in de regio: vruchtbare samenwerkingen in Gelderland

24 okt '18 - 6 min
TNO is flink actief in de provincie Gelderland. Binnen een aantal consortia wordt samengewerkt met onder meer Wageningen University & Research (WUR), diverse grote... Lees meer
verhaal van de klant

RESPECT4U: hoe de nieuwe privacyregels ook kansen bieden voor organisaties

26 jan '18 - 3 min
Vanwege nieuwe EU-maatregelen op het gebied van privacy moeten organisaties die persoonsgegevens verwerken hun procedures aanpassen. Dat is een flinke operatie,... Lees meer

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.