op de werkvloer

Wil jij als TNO-trainee bijdragen aan de maatschappij?

9 mei 2018 • 3 min leestijd

Instrumenten ontwikkelen om nog kleinere en snellere chips te maken, buigbare elektronica bouwen of kogelwerend materiaal testen. Hans de Cock en Francesca Chiappini vertellen waarom ze als trainee bij TNO helemaal hun draai hebben gevonden.

Hans de Cock werkt bij de afdeling Explosions, Ballistics & Protection. Hij test of materialen bestand zijn tegen de inslag van kogels. “Dat is echt gaaf werk”, vertelt de 31-jarige trainee enthousiast. “Er zijn dagen dat ik antitankraketten mag afvuren op doelen om beschermingsconstructies te testen. Dat geeft best een kick.”

“Dat ik nu kogelwerend materiaal mag testen, is meer dan toys for boys. Met dit onderzoek zorg ik ervoor dat mijn voormalige studie­vrienden veiliger op missie gaan”

Toys for boys

Hans had ooit een droom. Hij wilde militair worden, op vredesmissies gaan, bijdragen aan een betere wereld. Na drie jaar spatte zijn droom uiteen. “Ik zat op de officiersopleiding en raakte dusdanig geblesseerd dat ik moest stoppen. Ik ben toen Bewegingswetenschappen gaan studeren. Dat ik nu kogelwerend materiaal mag testen en dagelijks op de schietbaan sta, is meer dan toys for boys. Met dit onderzoek zorg ik ervoor dat mijn voormalige studie­vrienden veiliger op missie gaan. Zo kan ik alsnog iets voor het leger betekenen.”

Diverse rollen tijdens TNO Traineeship

TNO-trainees werken steeds acht maanden bij drie verschillende afdelingen. De eerste periode word je op een passende afdeling geplaatst. De tweede en de derde periode kies je zelf waar je wilt werken. Ook kun je tijdens je traineeship van rol wisselen: je bent scientist, projectleider, consultant of business developer. “Zo kun je ontdekken waar je het beste past en wat je het leukst vindt”, zegt Francesca Chiappini (30).

“Ik wil meer in de echte wereld staan. Dat is het mooie van TNO. Je doet gedegen onderzoek, maar het is altijd toegepast”

In de echte wereld staan

De Italiaanse kwam voor haar master natuurkunde naar Nederland. Het beviel haar zo goed dat ze is gebleven. “Tijdens mijn promotie merkte ik dat ik onderzoek doen heel leuk vind, maar dat de universiteit mij te academisch is”, vertelt Francesca. “Ik wil meer in de echte wereld staan. Dat is het mooie van TNO. Je doet gedegen onderzoek, maar het is altijd toegepast. En daarbij heb je te maken met opdrachtgevers, zoals bedrijven. Dat maakt het onderzoek extra leuk, omdat je meteen ziet wat het in de praktijk kan betekenen.”

Maatschappelijk relevant

“Zelf werk ik nu aan flexible electronics, sensoren die soepel zijn, die je kunt buigen en uitrekken”, vervolgt Francesca. “Denk aan sensoren die je op je lichaam draagt en allerlei functies meten. Hoe flexibeler ze zijn, hoe comfortabeler het is.” Deze sensoren worden bijvoorbeeld toegepast in de zorg en kunnen ervoor zorgen dat patiënten minder vaak op controle hoeven in het ziekenhuis, omdat de dokter hun gezondheidstoestand op afstand kan meten.

Ook Hans is bezig aan zijn derde periode. In zijn eerste acht maanden deed hij onderzoek naar het voorkomen van burn-out bij werknemers. Nu legt hij zich, naast het testen van kogelwerende materialen, toe op projectmanagement. “Als een klant met een vraag komt, ga ik uitzoeken of TNO het kan onderzoeken, wat daarvoor nodig is en wat het gaat kosten.”

Selectieprocedure TNO Traineeship

Zo’n 25 mensen worden uitgenodigd voor de Trainee Selectiedag. Daar doe je groepsopdrachten en voer je gesprekken met leidinggevenden. Van de 25 kandidaten gaan er ongeveer 9 door naar de Assessment Dag. Zij doen diverse intelligentie- en persoonlijk­heids­testen, die afgenomen worden door een extern bureau. Na deze dag mogen 4 tot 6 kandidaten aan hun tweejarige traineeship bij TNO beginnen.

“30 procent van de tijd kun je besteden aan persoonlijke vaardigheden, krijg je coaching en doe je aan intervisie. Ik heb bijvoorbeeld een training gedaan in leiderschap”

Persoonlijke ontwikkeling

Francesca heeft geen seconde spijt van haar aanmelding. Ze kan als onderzoeker helemaal haar ei kwijt. Maar minstens zo belangrijk vindt ze dat je als TNO-trainee veel tijd hebt om ‘soft skills’ te ontwikkelen. “70 procent van de tijd werk je op je afdeling. De overige 30 procent kun je besteden aan persoonlijke vaardigheden, krijg je coaching en doe je aan intervisie. Ik heb bijvoorbeeld een training gedaan in leiderschap. En ik heb geleerd hoe je een relatie onderhoudt met klanten. Als trainee van TNO werk je dus niet alleen aan een betere maatschappij, maar ontwikkel je ook jezelf!” Hans geeft nog een andere goede reden om je nu als trainee aan te melden: “Er werken hier alleen maar goede en leuke mensen!”

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.