skipttomaincontent

Merle Vogels

“Kruisbestuiving levert de mooiste innovaties op”.
Talent sourcing consultant Merle Vogels zoekt toppers in hun vakgebied die geknipt zijn voor een baan bij TNO. Hij geeft ze net dat zetje dat ze nodig hebben om bij TNO te solliciteren. Voor Merle zit zijn werk er dan op, voor de sollicitant begint het avontuur.

“Als een sollicitatieprocedure niet vanzelf de perfecte kandidaten oplevert, dan ga ik als talent sourcing consultant naar hen op zoek. Ik benader mensen voor alle negen onderzoeksgebieden van TNO en de ondersteunende stafonderdelen. Dat kan dus de ene keer een scheikundige of gezondheidswetenschapper zijn, de andere keer een econometrist of ICT’er.”

Veel vrijheid

“De meeste kandidaten benader ik via LinkedIn. Als ik vertel dat ik iemand zoek voor TNO, reageren ze vaak verrast. In de wetenschappelijke wereld is TNO best een grote naam. De reputatie van TNO doet bijna de helft van mijn werk, zeg ik weleens. Ik voer het gesprek zo open mogelijk. Ik vertel geen verkoopverhaal, maar leg alle voors en tegens eerlijk op tafel. Bij TNO heb je bijvoorbeeld veel vrijheid om zelf je koers uit te stippelen en te bepalen hoe je wilt groeien in je vakgebied. Als je initiatief toont, is veel mogelijk. Maar dat moet je wel liggen. Dat kan een kandidaat alleen voor zichzelf beoordelen als ik hier duidelijk over ben.”

Hard werken

“Het is leuk om voor alle negen aandachtsgebieden van TNO te werven. Ik heb met veel verschillende afdelingen te maken en met research managers die ieder hun eigen stijl en aanpak hebben. De gesprekken die ik met kandidaten heb, zijn elke keer weer boeiend. Ik verdiep me graag in werelden die ik nog niet of goed genoeg ken. Het gesprek is voor mij geslaagd als ik bij de kandidaat genoeg positiviteit bespeur om het sollicitatieproces in te gaan en als dat enthousiasme wederzijds is. Een of twee van die gesprekken en mijn dag is goed. Als ik naderhand hoor dat de kandidaat ook echt is aangenomen en nu met veel plezier bij TNO werkt, is dat natuurlijk helemaal geweldig. Zeker omdat het hard werken is om precies die mensen binnen te halen die TNO nodig heeft.”

Kruisbestuiving

“TNO’ers hebben met elkaar gemeen dat ze intrinsiek gemotiveerd zijn. Daar zoek ik ook naar als ik kandidaten spreek. Je merkt het vaak al snel, bijvoorbeeld aan de manier waarop ze over hun werk praten: met passie en trots. Ze vinden het leuk als je als buitenstaander interesse toont. Andersom willen ze van mij graag weten of TNO aansluit bij de manier waarop zij succesvol willen zijn in hun vakgebied en hierin verder willen groeien. Dan vertel ik over de vrijheid die TNO hierin biedt. Iets anders wat TNO uniek maakt, is dat je aan verschillende projecten werkt. Niet vier jaar aan één onderwerp, zoals bij promotieonderzoek. En ook niet opgejaagd door targets en marges, zoals in het bedrijfsleven. Ook typisch TNO is de kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines die in de projecten samenkomen. Die levert de mooiste innovaties op.”

Onze corporate recruiters
Contact

TNO Job alert

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.