Direct naar de inhoud

Hoe kun jij je wiskundige kennis bij TNO inzetten?

Wiskundigen bij TNO werken continu aan innovaties die binnen nu en vijf jaar toegepast kunnen worden. Hun wiskundige achtergrond zetten zij in op verschillende disciplines.  Na je studie Wiskunde kun je bij TNO onderzoek blijven doen maar zoek je zeker ook de verbinding met het bedrijfsleven. Je past wiskunde toe op echte problemen.

Doordat TNO toegepast onderzoek doet, werk je op het snijvlak tussen de universiteit en het bedrijfsleven. Je past theoretische technieken toe in een nieuwe context en maakt altijd de verbinding met de markt. Je werkt aan projecten met veel diversiteit in inhoudelijke probleemstelling en klantsituatie. SynchroMania bijvoorbeeld, kan worden ingezet voor een efficiëntere planning van containervervoer, Smart Data Factory voor het real-time delen van data in de logistieke keten, Prescriptive policing waarbij voorspelmodellen politie en justitie helpen om hun werk te doen en Multilevel Energy Optimisation waarin de energietransitie in Nederland wordt versneld door verbetering van de inzet van duurzame lokale energie-initiatieven. Dit zijn voorbeelden van maatschappelijk relevante innovaties waarbij onze wiskundigen hun eigen expertise inzetten om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn.

TNO werkt op projectbasis. Je werkt per project samen in een team met experts op andere kennisgebieden en met het bedrijfsleven met als resultaat mooie en unieke innovaties. De samenwerking komt onder meer naar voren in het Shared Research Program Cyber Security en in QuTech, een samenwerkingsverband met de TU Delft dat zich richt op de ontwikkeling van de kwantumcomputer.

Wiskundigen bij TNO hebben veel ruimte om uit te vinden welke toepassingsdomeinen hen het meeste interesseren. Vervolgens kun je je ontwikkelen tot expert op een van deze toepassingsdomeinen of je kiest ervoor om breder georiënteerd te blijven. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief, eigen verantwoordelijkheid en vrijheid om je eigen tijd in te delen.

Bij TNO heb je de vrijheid om projecten een richting te geven, je kunt zelf kiezen welke technieken je gaat uitproberen en toepassen. Je ontwikkelt je kennis en expertise daardoor voortdurend en hebt de regie van je carrière volledig in eigen hand.

Get to know TNO!
Algemeen

Alex Sangers, Technical Innovator

“Als we er goed voor gaan zitten, gebeuren mooie dingen”. De waarde van kennis zit in de toepassing, vindt Alex Sangers. Met wiskundige modellen ‘echte’ problemen oplossen, dat is pas gaaf. Lees verder

TNO en jouw studie

TNO Job alert

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.