blog

When it ends it doesn’t stop

Blogger: Geoff Holmes, MSc. • 04 dec 2018

Gedurende mijn eerste twee plekken heb ik gewerkt als onderzoeker in Delft. Eerst bij Innovation Centre Buildings en daarna op de afdeling Structural Reliability. Op het moment dat ik begon aan het traineeship woonde ik nog geen jaar in Nederland en was ik net verhuisd van Groningen naar Rotterdam. Bovendien was dit mijn eerste echte baan dus zoals je zult begrijpen had ik geen idee waar ik aan begonnen was. Van werken in projecten, tot meetings bijwonen en een nieuwe taal leren – ik tastte in het duister.

 

Het besef dat ik 5 jaar had gespendeerd om mezelf voor te bereiden op het werkende leven, om vervolgens te ervaren dat ik geen benul had van wat ik deed, gaf mij een verontrustend gevoel. Totdat ik mij realiseerde dat studeren een prachtige manier is om kennis te vergaren, maar niet de manier is om effectief te worden in je werk. Wat ik nodig had staat niet in boeken en ik denk ook dat niemand het mij had kunnen leren. De beste manier om het te leren was door het simpelweg gewoon te doen.

Lees verder in het Engels.

Traineeblog
Contact

Job alert

Wil jij ook trainee worden bij TNO?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.