Direct naar de inhoud

Sandra Guns, Projectmanager

“Onze multidisciplinaire aanpak maakt het verschil”.
Sandra Guns is projectmanager bij TNO Optics. Met haar biomedische achtergrond is ze de juiste persoon om ervoor te zorgen dat de expertise van haar afdeling ook in de medische wereld tot baanbrekende innovaties leidt.

“De afdeling Optica van TNO levert technische oplossingen van wereldklasse op het gebied van high performance compacte optische systemen in veeleisende omgevingen, zoals de ruimte en de halfgeleiderindustrie. Maar we willen verder: ook in de medische wereld kunnen we er veel mee bereiken. Als projectmanager bedenk ik samen met een scientist en een business developer nieuwe product-marktcombinaties. Met de spectrometer die we ontwikkelden om de samenstelling van de oppervlakte van de mars te meten, kunnen we bijvoorbeeld ook bij nierpatiënten de samenstelling van de dialysevloeistof monitoren, wat de deur opent voor ‘behandeling op maat’. We zetten onze optische kennis ook in op het gebied van licht-weefsel-interactie, onder meer in de domeinen retinal imaging, image-guided interventions, kankerscreening en photonic health patches.”

Multidisciplinaire aanpak

Het is mijn ambitie om ons biomedisch photonica programma te laten groeien. Onze groep bestaat uit toponderzoekers, we hebben veel kennis in huis. We moeten zorgen voor een goede match tussen die kennis en expertises en de vraag in de markt. Wat is onze meerwaarde, waar maken wij het verschil? Dat is onder meer onze multidisciplinaire aanpak. Bij TNO hebben we veel disciplines onder één dak, die nauw met elkaar samenwerken. Als projectmanager zorg ik voor verbinding.

Met een select groepje jonge TNO’ers volg ik het leadership development programme van TNO. Hier steek ik veel van op. Ik wil me vooral verder bekwamen in positioneringsvraagstukken: Hoe zetten we onze expertise in de markt? Hoe maken we de verbinding intern? Waarin moeten we investeren om in de medische wereld onze vooraanstaande positie te versterken?”

Hier ligt mijn hart

“Binnenkort krijgen we een trainee op de afdeling. Daar kijk ik naar uit. Ik heb zelf ook het TNO traineeship gedaan. Ik dacht altijd dat ik onderzoeker wilde worden, maar ik merkte dat een trekkersrol me ook goed lag. Het traineeship gaf me de mogelijkheid om te verkennen waar mijn hart lag: een project leiden of meer de inhoud ervan. Dat werd definitief duidelijk in de laatste periode van het traineeship, bij TNO Optics, waar ik nu nog steeds werk. Ik wil de trainee graag laten kennismaken met alle facetten van projectmanagement, de leuke en minder leuke, en hoop dat zij net als ik een rol vindt die goed bij haar past.”

TNO'ers in beeld

TNO Job alert

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.