Direct naar de inhoud

Meer data, minder dokter: zie jij het voor je?

Kijk door de ogen van TNO en ontdek hoe wij met betrouwbare gezondheidsinnovaties bijdragen aan het leven van morgen.

Van het aantal stappen dat we zetten tot de uren die we slapen. Met dank aan apps, sensoren en data kunnen we steeds nauwkeuriger meten hoe ons lichaam eraan toe is. TNO draagt bij aan de ontwikkeling van deze innovaties. Onderzoek is erop gericht om de metingen van verschillende sensoren slim te combineren en mensen zelf de zeggenschap te geven over wat er met hun data gebeurt. Zo dragen we bij aan een gezonder leven en privacybescherming.

preventie van ziekte

Je leefstijl rigoreus omgooien is niet eenvoudig, maar kan een enorme verandering teweegbrengen. Om dat 365 dagen per jaar vol te kunnen houden is meer nodig dan alleen de juiste mindset. De zorg, het bedrijfsleven en gezondheidsbeleid moeten ook veranderen.

TNO zet zich in op innovaties die een patiënt helpen bij een blijvende leefstijlverandering. Regie over eigen gezondheid is daarbij belangrijk. Slimme wearables, zoals bijvoorbeeld een health patch, geven direct inzicht in je gezondheidssituatie en kunnen motiverend werken. Hoe hoog is jouw hartslag als je de trap oprent?

Leefstijl als medicijn

Lees verder

Digital Health en privacy

Door de data die we zelf verzamelen te combineren met de data bij zorgverleners, komen we tot betere inzichten. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat we meer met onze medische data kunnen, zonder dat we inleveren op privacy? Innovaties zoals de Personal Health Train (winnaar Computable Award 2020) laten de data bij de eigenaar, waar de informatie al wordt verwerkt in een model. Door kunstmatige intelligentie en datawetenschap te combineren met onze gezondheidszorg, kunnen we de data veilig gebruiken.

Health Technology & Digital Health

Lees verder

Kijk door onze ogen en zie ook:

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.