Direct naar de inhoud

Een robot als collega: zie jij het voor je?

Kijk door de ogen van TNO en ontdek hoe wij met technologie voor een menselijke arbeidsmarkt bijdragen aan het leven van morgen.

Steeds slimmer wordende robots en algoritmes voelen voor veel mensen als een bedreiging. Maar is dat terecht? Als het aan TNO ligt maken ze het werk straks juist makkelijker voor ons. De arbeidsmarkt gaat door de komst van sociale en technologische innovaties veranderen. Hoe halen we het meeste uit een samenwerking tussen mens en robot?

Verlicht werk door robotisering

Een robot als collega? Het lijkt futuristisch, maar is dichterbij dan je denkt. Zware dozen optillen en hoog wegzetten op een stapel, of een muur stukadoren; met een exoskelet kan het. En een robot die samen met mensen taken uitvoeren - een cobot – kan voor mensen met een beperking de uitkomst zijn om uitdagend werk te kunnen doen. Laat de technologie ons een handje helpen.

Technologie inzetten voor inclusief werk

Lees verder

De invloed van corona op de arbeidsmarkt

De coronacrisis heeft een enorme invloed op de arbeidsmarkt. In sommige sectoren moeten mensen soms noodgedwongen op zoek naar een nieuwe baan, terwijl er in andere sectoren nu juist een tekort is aan mensen. De focus op diploma’s en werkervaring om geschikte mensen te matchen helpt niet mee. Door te kijken naar skills in plaats van de juiste papieren kunnen we een betere match maken voor een nieuwe baan. TNO heeft daarvoor een digitale ‘paskamer’ ontwikkeld dat laat zien welke skills iemand heeft en welk werk daarbij past.

Hoe maken we de transitie naar een toekomstbestendige, inclusieve arbeidsmarkt?

Lees verder

Automatisering van de arbeidsmarkt

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Dat heeft niet alleen grote voordelen voor nieuwe producten en diensten, maar ook voor ons werk. Technologie kan het vervelende en saaie werk doen, zodat wij ons bezig kunnen houden met andere dingen. Door onderzoek te doen naar hoe nieuwe technologie ons werk verandert, leren we meer over hoe de arbeidsmarkt eruit gaat zien in de toekomst. Zo kunnen werknemers en werkgevers zich toekomstbestendiger ontwikkelen.

Inzicht in de verandering van werk door technologie

Lees verder

Kijk door onze ogen en zie ook:

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.