
Emissievrije stad vraagt om innovatieve oplossingen
Autoritten in de stad voor personenvervoer en goederentransport zijn een grote bron van CO2 emissies. Hoe komen we tot een koolstofarm mobiliteitssysteem in onze stad? TNO ondersteunt gemeenten met het nemen van besluiten over emissievrije zones en het plannen van laadinfrastructuur.
Uitdagingen emissieloze steden
Wat betekent dat voor het ontwerp van de stad? De intentie is er vaak wel, maar de praktijk waarin emissieloze voertuigen het straatbeeld bepalen lijkt nog ver weg. Netcongestie, laadproblematiek, bereikbaarheidsissues rondom zero-emissie zones. En dan de gevolgen voor kwetsbare bewoners die afhankelijk zijn van de auto maar zich geen e-auto kunnen veroorloven.
Veel partijen, zoals vervoerders, gemeenten en elektriciteitsbedrijven zoeken naar oplossingen waarin steden en regio’s bereikbaar blijven, maar ook schoner worden.
Waarom TNO?
TNO ondersteunt gemeenten met het nemen van besluiten over emissievrije zones en het plannen van laadinfrastructuur. Verder werkt TNO samen met logistieke partners en aanbieders van innovatieve oplossingen. Zo zorgen we voor leefbare steden waar schone lucht, 0-emissie mobiliteit en economische activiteiten hand in hand gaan.
Neem contact met ons op
Laat je verder inspireren
Mobility DesAIgn Lab bestudeert verantwoorde toepassing van AI voor het ontwerp van mobiliteitssystemen


Spring niet op elke innovatietrein: TNO's afwegingskader helpt steden bij slimmere mobiliteitskeuzes


Stedelijke ruimte


Hoe overheden MaaS kunnen inzetten om maatschappelijke doelen te bereiken


Met Urban Strategy vindt TNO in San Diego aansluiting bij innovatieve Amerikaanse westkust

