Word projectmanager en druk een stempel op onze tijd

Als projectmanager bij TNO draag je bij aan oplossingen voor urgente uitdagingen: van de energietransitie tot de digitale revolutie en de bescherming van onze veiligheid en gezondheid. We zetten toegepast onderzoek om in concrete, tastbare oplossingen. Klaar om impact te maken?

Wat denk jij van machine learning voor het vroegtijdig opsporen van type 2 diabetes bij kinderen? Warmte-absorberende coating op gebouwen, om slimmer energie op te wekken? Of games om militairen te trainen voor missies?

Bij TNO komen jouw technische achtergrond en projectmanagementskills goed van pas. Voor welk werkveld je ook kiest – van defensie tot gezondheid – word tijdmaker en werk mee aan innovatieve oplossingen.

Vacatures

Bepaal welke projectmanagersrol het beste bij jou past en solliciteer.

Je bent als projectmanager in goed gezelschap en vindt collega-projectmanagers door de hele organisatie heen. Zo hebben we ook een projectmanagersgilde waarbinnen we ons vak verder ontwikkelen en leren van elkaars ervaringen. Bekijk welke impact collega-TNO’ers hebben op de maatschappij, als project- of programmamanager.

Verhalen van projectmanagers

Mukta Mariwala
‘De combinatie van IT-kennis en meedenken met de klant komt als projectmanager goed van pas.’
Mukta Mariwala - Projectmanager IT
Christian Trampuz
‘Radar is echt mijn passie. Je ziet het niet, je kunt het niet aanraken. Toch kan het je helpen de omgeving ontdekken en monitoren.’
Christian Trampuz - Projectmanager bij Defence, Safety & Security
Het verhaal van Stephan van den Broek
‘Technologische grenzen verleggen, daar word ik enthousiast van.’
Stephan van den Broek - Projectmanager High Tech Industry

Word ook tijdmaker

Wie jij bent

Jij krijgt energie van het werken op het snijvlak van onderzoek en pragmatische toepassingen. Met jouw inhoudelijke kennis, communicatieskills en overtuigingskracht weet je klanten, partners, financiers én je collega’s mee te krijgen. Want samen behaal je de beste resultaten. Herken je jezelf hierin? Bekijk onze vacatures, bepaal wat bij jou past en solliciteer!

Wat ga je doen?

Je managet meerdere projecten tegelijk. Voor ieder project achterhaal je de behoefte achter de onderzoeksvraag. Ook breng je de kaders en de belangen van de betrokken partijen in kaart. Je organiseert en plant het project, monitort de voortgang, bewaakt het budget en bent verantwoordelijk voor de resultaten. Die variëren van haalbaarheidsstudies en proofs-of-concept tot prototypes.
De ene keer werk je voor één klant. De andere keer leid je een project met verschillende stakeholders. Bij TNO brengen we namelijk bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen. Het vraagt dan ook wat van jouw leidinggevende skills om te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Ook coach je vaak diverse en multidisciplinaire teams van onderzoekers en experts. Want samen kom je tot resultaten die ertoe doen!

Elke dag impact maken

Werken bij TNO is werken met impact. Of het nu gaat om vernieuwingen bij defensie, het bestrijden van cybercriminaliteit, verduurzaming van de (maritieme) industrie en de gebouwde omgeving, innovaties in de gezondheidszorg, de digitale identiteit van de toekomst of bevordering van de circulaire economie.