Verantwoorde besluitvorming

AI heeft nog een flinke ontwikkeling te doormaken om missers als vooroordelen in gezichtsherkenning en ongevallen met zelfrijdende auto's te voorkomen. Die ontwikkeling gaat het snelst als dat in nauwe samenwerking met mensen gebeurt. In use cases werken we onze AI technologie uit in praktische situaties.

Verantwoorde besluitvorming tussen mens en machine

Momenteel onderzoeken we wat er nodig is voor een verantwoorde besluitvorming tussen mens en machine. Daarbij zijn er vier aandachtspunten: verantwoorde AI, verklaarbare AI, co-learning en secure learning.

Volg de laatste ontwikkelingen

43 resultaten, getoond 1 t/m 5

Autonome shuttles

Informatietype:
Artikel

Shuttles kunnen het openbaar vervoer toegankelijker, duurzamer en veiliger maken. We ontwikkelden autonome shuttles met omgevingsbewustzijn. Lees meer.

‘Giant AI goes down the European road’

Informatietype:
Insight
31 maart 2023

TNO ondersteunt de alarmerende oproep van Future of Life Institute over AI. Regulering is urgent en kan niet worden overgelaten aan de markt zelf. Lees TNO's reactie.

Eerste overzicht van technieken cyberaanvallen van AI door AI

Informatietype:
Nieuws
17 februari 2023

Kunstmatige Intelligentie wordt in alle internationale trendrapporten gezien als de belangrijkste disruptieve technologie van de komende jaren, ook binnen het cybersecurity-domein.

Eerste wereldwijde conferentie over AI in het militaire domein

Informatietype:
Nieuws
15 februari 2023

REAIM 2023: Conferentie over de belangrijkste voorwaarden, kansen, uitdagingen en risico's van militaire toepassingen van AI.

AI Systems Engineering & Lifecycle Management

Informatietype:
Artikel

Het AI-systeem voor de toekomst. Bij TNO werken we aan AI systemen die ook in de toekomst betrouwbaar blijven en nieuwe functies aan kunnen.