Maak impact als wetenschapper of onderzoeker

Jouw stempel op onze tijd drukken als wetenschapper of onderzoeker? Bij TNO vind je alles wat je nodig hebt om jouw ideeën om te zetten in grensverleggende innovaties. In welke carrièrefase je je ook bevindt.

Bekijk onze wetenschap- en onderzoekvacatures

Bij TNO draag je bij aan de wereld van morgen binnen diverse onderzoeksgebieden. Wat jou ook motiveert, werken bij TNO betekent bijdragen aan een veilige, duurzame, gezonde en digitale samenleving.

Bij ons krijg je alle ruimte om je als expert te ontwikkelen binnen een van onze onderzoeksgebieden. Werk mee aan de creatie van robots die met sonartechnologie onontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog opsporen in de oceaan. Of draag bij aan de overgang naar een circulaire economie met onderzoek naar circulaire plastics. Waar je ook in gespecialiseerd bent, bij TNO komt jouw talent echt tot zijn recht.

Wetenschap en onderzoek werkzaamheden

Als wetenschapper bij TNO verricht je onderzoek voor onze klanten: overheidsinstanties, kennisinstellingen en bedrijven. Dit doe je vanuit een van onze researchgroepen. Daarin werk je samen met collega’s in multidisciplinaire projectteams. Je draagt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het onderzoek en stuurt de onderzoeksrichting bij wanneer nodig. De kern van het complexe denk- en analysewerk breng je overtuigend en begrijpelijk over het voetlicht. Resultaten van je onderzoek presenteer je op congressen en publiceer je in tijdschriften voor mede-onderzoekers. Hiermee speel je een belangrijke rol in de kennispositie van jouw researchgroep. Je bouwt continu aan je netwerk en werkt samen met wetenschappers van andere onderzoeksinstellingen en universiteiten.

Ontdek de voordelen van werken bij TNO

  • Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt
  • Ontwikkelmogelijkheden, volg bijvoorbeeld relevante opleidingen of trainingen
  • Een professionele, innovatieve werkomgeving met topexperts als collega’s