Brightlands Materials Center voor nieuwe duurzame materialen

Thema:
Brightlands Material Center

De wereldpopulatie zal in 2050 de tien biljoen bereiken. Willen we een gezonde planeet aan de volgende generatie doorgeven? Dan zijn grote veranderingen nodig in gebruik van energie en materiaalbronnen. Brightlands Materials Center gaat deze uitdaging aan. We wijden onderzoek en ontwikkelingsprogramma’s aan een versnelde transitie naar een circulaire economie.

Brightlands Materials Center

Vanuit het Brightlands Materials Center doen we onderzoek naar nieuwe, duurzame technologieën op het gebied van kunststoffen en hun toepassingen. We ontwikkelen innovatieve materiaaloplossingen voor een duurzame toekomst. Dit doen we samen met de industrie, universiteiten en ondernemers. We helpen uiteenlopende bedrijven en sectoren met technische uitdagingen aan duurzame oplossingen. Denk aan slimme coatings voor zonwerend glas, thermoplastische materialen voor lichtgewichtconstructies en 3D-printtechnologieën voor duurzame fabricage.

Onderzoeksprogramma´s

In onze onderzoeken richten we ons op grote maatschappelijke uitdagingen. We werken vanuit de thema´s duurzame mobiliteit, duurzame gebouwen en circulaire verpakkingen. Gebouwen en mobiliteit behandelen we, omdat ze verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de CO2-emissies die opwarming van de aarde veroorzaken. Plastic verpakkingen zijn heel efficiënt om op een veilige manier voedselproducten te verpakken. Maar er zijn nog geen circulaire oplossingen voor. Daarom ontwikkelen we innovatieve technologieën voor duurzame en circulaire materialen. Ontdek meer over onze 3 onderzoeksprogramma´s:

Meer weten?

Ontdek meer over onze onderzoeksprogramma's op de website van Brightlands Material Center.

Laat je verder inspireren

4 resultaten, getoond 1 t/m 4

Samen naar een duurzame chemische industrie

Informatietype:
Artikel
Wij maken ons sterk voor een duurzame chemische industrie, waarbij we grondstoffen omzetten met duurzame energie. Wil je hier ook aan bijdragen?

Onderzoeksprogramma energieopslag en -conversie

Informatietype:
Artikel
TNO werkt samen met universiteiten en industriepartners aan de ontwikkeling van nieuwe concepten voor het omzetten van zonlicht in chemische energie.

Biorizon verduurzaamt chemische industrie met bio-aromaten

Informatietype:
Artikel
De chemische industrie wil de CO2-voetafdruk verminderen. Daarom ontwikkelt Biorizon bio-aromaten als alternatief voor fossiele grondstoffen. Ontdek meer.

VoltaChem voor elektrificatie in de chemische industrie

Informatietype:
Artikel
De chemische industrie heeft een grote CO2-voetafdruk. Met elektrificatie werken we naar een duurzame chemie en een CO2-neutrale industrie. Ontdek hoe.