Geïntegreerde lucht- en raketverdediging

De afname van internationale spanningen na de Koude Oorlog heeft geleid tot een verminderde prioriteit van ons verdedigingsnetwerk tegen lucht- en raketdreigingen. De recente conflicten, zoals tussen Rusland en Oekraïne, tonen de urgentie aan van een geavanceerde en geïntegreerde aanpak in lucht- en raketverdediging (IAMD).

Sparren over dit onderwerp?

Philip Weimar gaat graag met je in gesprek.

TNO ontwikkelt kennis en technologie op gebied van IAMD in een netwerkomgeving. Met een focus op een ketenbenadering (van sensor via command & control naar effector) ondersteunen we Defensie en industrie in het doelmatig versterken van lucht- en raketverdediging in een ‘contested’ omgeving. We versnellen visievorming en implementatie, en onderbouwen dat met state-of-the art faciliteiten.

Met een éénduidig beeld en richting voor de verdediging tegen lucht- en (hypersone) raketdreigingen draagt TNO bij aan een gedragen visie en streeft ernaar in samenwerking met Defensie en haar partners om de beste te zijn in dit cruciale domein. Samen zorgen we dat onze krijgsmacht sneller en effectiever kan reageren op dreigingen dan wie dan ook.

Volg de laatste ontwikkelingen

37 resultaten, getoond 6 t/m 10

Tijdmaker in beeld: Stefania Monni over antennes en radartechnologie

Informatietype:
Insight
20 maart 2025
Tijdmaker Stefania Monni is senior scientist antenne en microgolven.

De toekomst van dampdetectietechnologie onthuld

Informatietype:
Insight
19 maart 2025

Internationale Vrouwendag 2025

Informatietype:
Insight
7 maart 2025

Tijdmakers in beeld: Evelien Hesselink

Informatietype:
Insight
5 februari 2025

Tijdmakers in beeld: Nienke Dijkstra

Informatietype:
Insight
15 januari 2025