TNO en Fraunhofer intensiveren hun samenwerking
De Nederlandse en de Duitse economie en maatschappij zijn nauw met elkaar verweven. We staan dan ook beide voor dezelfde grote maatschappelijke uitdagingen. Om die reden hebben TNO en Fraunhofer-Gesellschaft besloten hun bestaande samenwerking op het gebied van toegepaste wetenschap en R&D verder te verruimen en te verdiepen.
In de marge van de ondertekening van het Duits-Nederlandse Innovatiepact zetten de bestuursvoorzitters van TNO en Fraunhofer, op afstand, hun handtekening onder een Memorandum of Understanding.
Intelligente energienetwerken en betrouwbare AI
De MoU, versterkt door het Innovatiepact, intensiveert de samenwerking voor gezamenlijke onderzoeks- en innovatieactiviteiten op gebieden van wederzijds belang. Er zijn twee eerste onderzoeksthema's geïdentificeerd voor de geïntensiveerde gezamenlijke samenwerking die beide een grote rol spelen in zowel Nederland als Duitsland en Europa: Intelligente energienetwerken en betrouwbare kunstmatige intelligentie. De MoU gaat uit van meer onderwerpen in de toekomst waar de komende tijd kennis, ideeën en medewerkers worden uitgewisseld.
De onderwerpen versnellen en versterken het toegepaste onderzoek in beide landen en versterken het onderzoek naar maatschappelijke uitdagingen en creëren zo kansen voor zowel Nederlandse als Duitse bedrijven bij het toepassen van de resultaten.
Intensieve grensoverschrijdende samenwerking
Paul de Krom, CEO van TNO bij de digitale ondertekeningsceremonie: “Ik geloof hartstochtelijk in grensoverschrijdende samenwerking. Omdat maatschappelijke uitdagingen niet stoppen bij onze grenzen. Die kunnen alleen effectief worden aangepakt door intensieve grensoverschrijdende samenwerking. Niet als luxe dus, maar als noodzaak. Niet door uit te stellen tot morgen, maar vandaag te beginnen.”
Professor Reimund Neugebauer, President van de Fraunhofer-Gesellschaft: “Fraunhofer en TNO willen met de MoU onze samenwerking en ons partnerschap versterken. Dat levert niet alleen onderzoeksresultaten op, maar de intensievere samenwerking zal zeker ‘cutting edge’ oplossingen opleveren voor onze innovatiesystemen, bijvoorbeeld in Smart Industry, in mobiliteit en in veilige ict-technologie.”
Neem contact met ons op
Laat je verder inspireren
Toekomstbestendige zorg: Implementatie van leefstijl
Op woensdag 29 maart gaf minister Kuipers het startsein voor de Coalitie Leefstijl in de Zorg. In deze Coalitie slaan zorgprofessionals, kennisinstellingen en patiëntvertegenwoordigers de handen ineen voor de implementatie van leefstijl in de gezondheidszorg.


Geologische kaart van het Koninkrijk der Nederlanden
De nieuwe Geologische kaart van het Koninkrijk der Nederlanden is beschikbaar. De stand van de kennis van de Nederlandse ondergrond wordt door de Geologische Dienst Nederland (GDN) samengevat in een overzichtskaart die maar één keer in de paar decennia wordt uitgebracht.


Collectieve duurzame warmtesystemen technisch haalbaar en maatschappelijk aanvaardbaar
Het driejarige innovatieprogramma WarmingUP laat zien dat collectieve duurzame warmtesystemen technisch haalbaar en maatschappelijk aanvaardbaar zijn. Anders verwarmen dan met aardgas vereist nieuwe infrastructuren en regels.


Nederlands consortium onder leiding van TNO ontwikkelt HemiCAT-lasercommunicatieterminal
TNO gaat samen met een consortium van Nederlandse partners beginnen met de ontwikkeling van een lasercommunicatieterminal. Deze hoogefficiënte, kleine demonstrator, genaamd HemiCAT, zal de datatransmissiecapaciteit van kleine satellieten vergroten door met de aarde te communiceren via laser.


Centre of Excellence for Data Sharing and Cloud van start
Vanaf vandaag kunnen bedrijven bij het 'Centre of Excellence for Data Sharing and Cloud' terecht voor kennis en expertise deling voor datadeel- en cloud vraagstukken. Ontdek meer.

