Peter Werkhoven nieuw raadslid AWTI

Thema:
Digitale samenleving
Duurzame samenleving
Gezonde samenleving
Veilige samenleving

Prof. dr. P.J. (Peter) Werkhoven is per 1 februari benoemd tot raadslid van de AWTI (Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie). De Ministerraad heeft vandaag ingestemd met de voordracht door de minister van OCW. Peter Werkhoven is Chief Scientist bij TNO en hoogleraar bij het departement Information and Computing Sciences van de Universiteit Utrecht.

Met de benoeming van Peter Werkhoven krijgt de raad een lid met een ruime en brede ervaring van bijna 30 jaar bij een toegepaste onderzoeksorganisatie, naast zijn vooraanstaande academische positie bij de Universiteit Utrecht.

De AWTI is de onafhankelijke adviesraad van de regering en het parlement op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie. De raad bestaat uit tien deskundigen uit de wetenschappelijke wereld en uit het bedrijfsleven. Tegelijk met Peter Werkhoven wordt ook Cisca Wijmenga lid van de raad. Zij zijn op persoonlijke titel lid van de AWTI.

peter_werkhoven_27112018_700

"Het voelt enorm waardevol om hier vanuit mijn ervaring aan bij te kunnen dragen."

Peter Werkhoven

Chief Scientist bij TNO en Professor Universiteit Utrecht

Peter Werkhoven: "Snelheid, focus en kwaliteit van innovatie zijn cruciaal om onze maatschappelijke en economische uitdagingen aan te kunnen. Vanuit een systeembenadering, waarbij sociale, technologische en institutionele innovatie hand in hand gaan. In een naadloze samenwerking tussen fundamenteel en toegepast onderzoek en met bedrijven en overheden."

"De AWTI buigt zich als onafhankelijke adviesraad voor regering en parlement over hoe Nederland dat strategisch het beste zou kunnen doen, in de huidige turbulente internationale context. Het voelt enorm waardevol om daar vanuit mijn ervaring aan bij te kunnen dragen."

Eppo Bruins, voorzitter van de AWTI: "Ik ben blij dat we vandaag de benoeming van onze nieuwe raadsleden Peter Werkhoven en Cisca Wijmenga kunnen aankondigen. Met deze twee uitzonderlijke mensen halen we opnieuw veel ervaring in huis. De nieuwe leden dragen bij aan de expertise van de raad die nodig is om het brede veld van wetenschap, technologie en innovatie te overzien."

Laat je verder inspireren

1135 resultaten, getoond 6 t/m 10

TNO stimuleert groepszorg gedurende de eerste 1000 dagen wereldwijd

Informatietype:
Nieuws
9 juli 2024
Het op Centering gebaseerde Groepszorgmodel tijdens de eerste 1000 dagen leidt tot betere gezondheidsresultaten, meer tevredenheid onder zwangere vrouwen en zorgverleners, en kan toekomstige zorgkosten voorkomen.

Veilige en duurzame chemicaliën stimuleren zakelijke kansen en maatschappelijke transities

Informatietype:
Insight
5 juli 2024

Semicon equipment and metrology

Informatietype:
Artikel
2 juli 2024

Compensatie en energiebesparing remden energiearmoede

Informatietype:
Nieuws
2 juli 2024

Nauwe samenwerking en al doende leren is de weg voorwaarts in Connected Automated Transport

Informatietype:
Insight
1 juli 2024