Meer dan 40 jaar ervaring in de ontwikkeling en het testen van een brede verscheidenheid aan wapensystemen, munitie en andere energetische en pyrotechnische toepassingen. Dat maakt TNO zo geschikt voor haar rol als strategisch partner van Defensie.

TNO beschikt over de meest uitgebreide R&D-faciliteiten voor het testen, valideren, analyseren en certificeren van welk geavanceerd energetisch materiaal of welke ongevoelige munitie dan ook, inclusief alle typen stuwstoffen en explosieven. Het gaat uiteindelijk om het veilig functioneren van energetische materialen. De kennis van TNO wordt aangewend voor diverse zaken met betrekking tot het gebruik van raketstuwstoffen en andere energetische materialen, zoals de kwalificatie en classificatie van explosieven en munitie, nieuwe ontwikkelingen, Life Cycle Management en de uiteindelijke demilitarisatie. De organisatie beschikt over de juiste faciliteiten om stuwstoffen, concepten voor de koppen van granaten en bommen en ontstekingssystemen te modelleren en te testen op hun chemische, mechanische, ballistische en risicokarakteristieken.

Van stuwstof tot PBX

TNO ontwerpt voor Defensie minder gevoelige en groene energetische materialen die optimaal presteren, zoals vaste en composietstuwstoffen en PBX'en. De unieke combinatie van meer dan 40 jaar ervaring, een grote theoretische kennis en uitgebreide R&D-faciliteiten stelt de organisatie in staat om iedere klantvraag op het gebied van het functioneren en de veiligheid van energetische materialen te beantwoorden.

Contact

Ing. Wim de Klerk

  • Levensduur
  • Lifetime
  • Brazilie
  • Munitie
  • Thermal Analysis