De Werkplaats SAMEN is een samenwerkingsverband in de zorg voor jeugd dat bestaat uit (toekomstige) praktijkprofessionals, ouders, jongeren, docenten en lectoren van hogescholen, gemeenteambtenaren en onderzoekers. SAMEN is een leer-, werk- en onderzoeksgemeenschap actief in de regio’s Midden-Holland, Haaglanden en Holland-Rijnland.

 

MEER WETEN OF LID WORDEN?

Neem contact op met coördinator Noortje Pannebakker of Symone Detmar. Of ga naar de website van SAMEN

SAMEN

Binnen de werkplaats worden relevante maatschappelijke vraagstukken normaliseren, kwetsbare gezinnen en integraal werken opgepakt, bestaande kennis benut en nieuwe kennis ontwikkeld voor de zorg voor jeugd. Het uiteindelijke doel is dat meer jeugdigen gezond opgroeien en meedoen: thuis, op school en in de wijk. Uitgangspunten hierin vormen de wensen en ervaringen van ouders en jongeren en gemeenten. Om dit te borgen maken de netwerken van de  ervaringsdeskundigen  en gemeenten onderdeel uit van de structuur van SAMEN.

Ontwikkellijnen

De ontwikkellijnen zijn de samenwerkingsverbanden waarbinnen doelgericht wordt gewerkt aan en geleerd van vraagstukken in een wijk, gemeente of regio. De komende jaren richt SAMEN zich op de volgende onderwerpen:

  • Integraal Werken
  • Kindermishandeling
  • Kwetsbare Gezinnen
  • Leren & implementeren
  • Normaliseren
  • Ouders en jongeren
  • Vaders

Binnen de ontwikkellijnen wordt onderzoek gedaan, bestaande kennis gebundeld en verspreid en worden (nieuwe) vragen opgehaald.

Organisatie

Klik voor een actueel overzicht van de partners op de website van SAMEN.

Meer weten of lid worden?

Neem contact op met coördinator Noortje Pannebakker of Symone Detmar. Of ga naar de website van SAMEN.

 

 

Roadmap

Youth: gezond, veilig en kansrijk opgroeien

Kinderen in Nederland groeien gelukkig vrij gezond op. Toch zijn er zaken die beter kunnen. Zo is er onder de jeugd meer overgewicht dan vroeger, zijn er meer gedragsproblemen en is er meer opvoedonzekerheid... Lees verder
Contact

Drs. Noortje Pannebakker