Geo-energy research

De energietransitie vergt een combinatie van energiebronnen, technologieën en toepassingen. Een belangrijke rol is weggelegd voor geothermie, oftewel aardwarmte. Nu nog vooral te vinden in de tuinbouw voor het verwarmen van kassen, maar ook een steeds aantrekkelijker alternatief om woningen van het aardgas af te halen. Verder richt TNO zich in dit verband op de opslag van energie en van CO2.

Betaalbare en duurzame warmte

De gebouwde omgeving moet aardgasvrij worden gemaakt, als onderdeel van het Klimaatakkoord. Warmtenetten zijn daarbij een van de oplossingen.

Volg de laatste ontwikkelingen

5 resultaten, getoond 1 t/m 5

TNO en EBN: Ondergrondse energieopslag essentieel voor toekomstig energiesysteem

Informatietype:
Nieuws
13 oktober 2021
In de whitepaper “Ondergrondse energieopslag noodzakelijk voor toekomstig energiesysteem”, concluderen TNO en EBN dat ondergrondse energieopslag een onmisbaar onderdeel is van de infrastructuur en voor 2030 actie en regie nodig is.

TNO bij Holst Centre lanceert 3D batterij spinoff LionVolt

Informatietype:
Nieuws
3 maart 2021
LionVolt zal de ontwikkeling van een revolutionaire solid-state batterij versnellen op basis van de 3D-technologie die TNO in het Holst Centre de afgelopen 5 jaar heeft ontwikkeld.

Mogelijke doorbraak voor geothermische productie met ‘steel shot’-boortechniek

Informatietype:
Nieuws
1 maart 2021

Het doel van het DEPLOI-project is om robuuste en veilige geothermische productie te verhogen tegen lagere kosten met geavanceerde stuurbare boortechnologie; DEmonstrate Production enhancement with LOw cost side track drilling.

Rijswijks onderzoekscentrum zet bijdrage energietransitie voort

Informatietype:
Nieuws
12 februari 2021
Aardwarmte kan een substantiële rol spelen in de energietransitie. Het is een bron van duurzame warmte waarmee gebouwen duurzaam kunnen worden verwarmd.

Geothermie duurzame energiebron

Informatietype:
Nieuws
16 december 2020
Hoeveel CO2-uitstoot produceert een geothermiebron? In de whitepaper 'Duurzaamheid van geothermie in warmtenetten' zetten we de feiten op een rij.