Duurzame zonne-energie op land en water

Over 10 jaar wekt ons land naar verwachting 5 keer zoveel zonne-energie op dan in 2020. En in 2050 zelfs bijna 20 keer zoveel. Daarvoor is een forse uitrol van zonneparken op land en water nodig.

Zonne-energie in de omgeving

Om een forse uitrol van zonneparken op land en water te ontwikkelen, onderzoeken wij hoe dit mogelijk is zonder landschap, waterkwaliteit en ecologie aan te tasten.

Volg de laatste ontwikkelingen

17 resultaten, getoond 6 t/m 10

TNO Symposium 40 jaar zonne-energie

Informatietype:
Nieuws
17 mei 2022

Op donderdag 12 mei 2022 kwam de solar community bij elkaar bij TNO in Petten. Het symposium 40 jaar Zonne-energie werd georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid en pensioen van Wim Sinke, hoofdonderzoeker zonne-energie bij TNO en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

Beter ontwerp zonneparken nodig voor behoud van de natuur

Informatietype:
Artikel
Hoe ontwerp je zonneparken die niet schadelijk zijn voor landschap, biodiversiteit en water- en bodemkwaliteit? En tegen zo laag mogelijke kosten?

De impact van zonne-energie op de omgeving

Informatietype:
Artikel

We onderzoeken hoe forse uitrol van zonneparken op land en water mogelijk is zonder aantasting van landschap, waterkwaliteit en ecologie.

Drijvende zonnepanelen

Informatietype:
Artikel
Drijvende zonnepanelen op binnenwateren en de zee dragen bij aan de energietransitie. Wij onderzoeken de mogelijkheden.

Onderzoek nieuwe flexibele zonne-energiesystemen voor toepassing op zee gestart

Informatietype:
Nieuws
29 november 2021
TNO start met een onderzoek naar nieuwe flexibele zonne-energiesystemen op water. Voor de pilot zijn zonnepanelen geïnstalleerd in het Oostvoornse Meer.