Jeugd

Kinderen in Nederland groeien vrij gezond op. Toch zijn er zaken die beter kunnen. Daarom werken we aan methoden die bijdragen aan een gezonde, veilige en kansrijke opgroei- en opvoedomgeving voor de jeugd.

Sparren over dit onderwerp?

Sandra Eikhout gaat graag met je in gesprek.

Volg de laatste ontwikkelingen

5 resultaten, getoond 1 t/m 5

Centering groepszorg bestaat tien jaar

Informatietype:
Nieuws
18 november 2022

CenteringZorg viert dit jaar haar tienjarig jubileum in Nederland. TNO introduceerde dit zorgmodel in Nederland, waarbij zwangeren prenatale zorg in groepsverband ontvangen en deelnemers een actieve rol en inbreng hebben.

Houd 11-jarigen met mentale problemen goed in de gaten

Informatietype:
Nieuws
1 december 2021
Kinderen met mentale problemen die op het punt staan naar de middelbare school te gaan, moeten we extra goed in de gaten houden, zo blijkt uit recent onderzoek van TNO in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen.

TNO ontvangt ZonMw Parel voor ScheidingsATLAS

Informatietype:
Nieuws
10 september 2021
Op 10 september 2021, de Dag van de Scheiding, ontving TNO de parel van ZonMw (financier gezondheidsonderzoek) voor ScheidingsATLAS. De parel is een ereprijs voor een bijzonder goed project met grote maatschappelijke impact.

CenteringZorg tijdens de zwangerschap bespaart zorgkosten

Informatietype:
Nieuws
18 februari 2021
CenteringZorg, verloskundige zorg in een groep tijdens zwangerschap. Onderzoek laat een verbetering van gezondheidsgedrag en besparing in zorgkosten zien.

Wegwijzer voor ouders: de ScheidingsATLAS

Informatietype:
Nieuws
11 september 2020
Op de Dag van de Scheiding brengen TNO experts samen met het Kenniscentrum Kind en Scheiding het boek "ScheidingsATLAS: Wegwijzer voor ouders" uit.