Waarom zij kozen voor een carrière in de wetenschap

Thema:
Digitale samenleving
Duurzame samenleving
Gezonde samenleving
Veilige samenleving
11 februari 2021

Vandaag de dag is, volgens cijfers van UNESCO, wereldwijd slechts 30% van de onderzoekers vrouw. Om meer aandacht te vragen voor vrouwen en meisjes in de wetenschap wordt ieder jaar op 11 februari de Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap gevierd. Graag stellen wij 4 van onze vrouwelijke wetenschappers aan je voor, met als doel meer vrouwen en meisjes te inspireren om in hun voetsporen te treden.

Laurie Hermans
Laurie Hermans

Laurie Hermans, Sociaal wetenschapper

Laurie Hermans is als sociaal wetenschapper, cultureel antropoloog om precies te zijn, bij TNO in de minderheid. Toch voelt ze zich hier als een vis in het water.

Maak kennis met Laurie Hermans

Mirjam Nelisse
Mirjam Nelisse

Mirjam Nelisse, research scientist

Voor het analyseren van de veiligheidsrisico’s en de betrouwbaarheid van infrastructuur moet je bij research scientist Mirjam Nelisse zijn. Hoe gek dat misschien ook klinkt: 100% veilige infrastructuur is hierbij niet het streven.

Maak kennis met Mirjam Nelisse

Sayeda Nowrozon Nahar
Sayeda Nowrozon Nahar

Sayeda Nowrozon Nahar, Chemisch Ingenieur

De grote passie van chemisch ingenieur Sayeda Nowrozon Nahar is asfalt, duurzaam asfalt om precies te zijn. Zou het niet geweldig zijn als we binnenkort in heel Nederland over wegen van bio-asfalt rijden?

Maak kennis met Sayeda Nowrozon Nahar

Romée Kars
Romée Kars

Romée Kars, Geoloog

Romée Kars en haar collega-onderzoekers van de Geologische Dienst Nederland brengen met geomodelling de Nederlandse ondergrond in kaart. Dat is inspirerend werk, want wat is er interessanter dan de aarde, de basis van alles?

Maak kennis met Romée Kars

Kom werken bij TNO!

Bekijk onze vacatures.

Laat je verder inspireren

797 resultaten, getoond 6 t/m 10

Collectieve duurzame warmtesystemen technisch haalbaar en maatschappelijk aanvaardbaar

Informatietype:
Nieuws
23 maart 2023

Het driejarige innovatieprogramma WarmingUP laat zien dat collectieve duurzame warmtesystemen technisch haalbaar en maatschappelijk aanvaardbaar zijn. Anders verwarmen dan met aardgas vereist nieuwe infrastructuren en regels.

Nederlands consortium onder leiding van TNO ontwikkelt HemiCAT-lasercommunicatieterminal

Informatietype:
Nieuws
22 maart 2023

TNO gaat samen met een consortium van Nederlandse partners beginnen met de ontwikkeling van een lasercommunicatieterminal. Deze hoogefficiënte, kleine demonstrator, genaamd HemiCAT, zal de datatransmissiecapaciteit van kleine satellieten vergroten door met de aarde te communiceren via laser.

Automotive Week 2023

Informatietype:
Evenement

De Automotive Week 2023 is dé hotspot als je op de hoogte wilt blijven van de laatste Europese ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en als je je netwerk in de mobiliteitssector wilt uitbreiden. Innovatieve technologieën en de juiste vaardigheden worden steeds belangrijker om de wereld van mobiliteit slim, veilig en duurzaam te maken.

Startdatum:
-
Locatie:
Automotive Campus Helmond, Automotive Campus 30, Nederland

Centre of Excellence for Data Sharing and Cloud van start

Informatietype:
Nieuws
21 maart 2023

Vanaf vandaag kunnen bedrijven bij het 'Centre of Excellence for Data Sharing and Cloud' terecht voor kennis en expertise deling voor datadeel- en cloud vraagstukken. Ontdek meer.

Transport gevaarlijke stoffen voor energietransitie vraagt nu om nieuw veiligheidsbeleid

Informatietype:
Nieuws
20 maart 2023

Uit onderzoek van Berenschot, Arcadis en TNO blijkt dat de volumes gevaarlijke stoffen (zoals waterstof en ammoniak) die nodig zijn om de energietransitie te bespoedigen enorm kunnen toenemen. Om deze ontwikkelingen veilig te laten verlopen, dienen de energietransitie en de (omgevings)veiligheid nu al een plek te krijgen in beleid, wet- en regelgeving en risicobeperkende maatregelen.