Direct naar de inhoud

Kijk alle webinars van 2021 terug

Bekijk op deze pagina alle webinars uit 2021 terug.

Webinar “Sustainable shipping”

Tijdens het Dutch Ocean Technology Center (DOTC) webinar over “Sustainable shipping”, georganiseerd door TNO en TUD, wordt je meegenomen in de onderzoeken en technologieën om 100% emissievrije schepen in de vaart te brengen en vooruitgang te boeken naar een emissievrije maritieme sector. Wat zijn de meest veelbelovende technologieën voor schepen met verschillende operationele profielen, voor nieuwbouw of retrofit? Wat wordt de rol van hernieuwbare energiedragers zoals waterstof, methanol of ammoniak? Hoe ontwikkelt de noodzakelijke regelgeving zich?

Kijk het webinar "Sustainable Shipping" terug.

Webinar "Innovatie in publiek-private ecosystemen"

Tijdens dit webinar kom je meer te weten over hoe TNO en InnovationQuarter naar ecosystemen kijken en wat hun rol is in het ontwikkelen en laten slagen van innovatie. Aan de hand van enkele prikkelende stellingen geven sprekers Maxine Tillij en Rinke Zonneveld hun visie op hoe ecosystemen zich nog succesvoller kunnen ontwikkelen met publieke of private financiering en beter leiderschap. Ook komt jouw rol aan bod: wat is jouw missie binnen het innovatielandschap?

Kijk het webinar "Innovatie in publiek-private ecosystemen" terug

4 Zonpositief webinars

Webinar Zonpositief: zonne-energie op weg naar impact

Zonne-energie (pv) is een onmisbare bouwsteen voor een duurzaam en klimaatneutraal energiesysteem; wereldwijd, in Europa en in Nederland. De kosten zijn spectaculair gedaald door een zeer succesvolle combinatie van innovatie en opschaling door marktontwikkeling. Dat is goed nieuws voor de noodzakelijke energietransitie, maar tegelijkertijd zijn er toenemende zorgen en vragen over de manier waarop de groei wordt gerealiseerd.

Kijk het webinar "Zonne-energie op weg naar impact" terug.

Webinar: Betaalbare zonne-energie van elk oppervlak

Op maat gemaakte producten grootschalig en betaalbaar produceren. Het lijkt een tegenstelling, maar is de toekomst van zonne-energie. Nieuwe manieren om zonnepanelen te integreren zodat ze onzichtbaar zijn of juist een esthetisch onderdeel worden van een geschikt oppervlak.

Kijk het webinar "Betaalbare zonne-energie van elk oppervlak" terug.

Webinar: Innovaties in zonne-energie-technologie

Hoogwaardige toepassingen tegen lagere kosten: zonne-energie is betaalbaar en betrouwbaar geworden door innovaties, schaalvergroting en standaardisatie. De afgelopen 20 jaar is de efficiëntie verdubbeld terwijl de kosten met een factor 20 zijn verlaagd.

Kijk het webinar "Innovaties in zonne-energie-technologie" terug.

Webinar: Tijd voor duurzame zonne-energie

Tijdens dit interactieve webinar bespreken we hoe zonne-energie nog duurzamer kan worden en gaan we in op de voetafdruk van zonnestroom, op circulariteit en op recycling van zonnepanelen.

Kijk het webinar "Tijd voor duurzame zonne-energie" terug.

Webinar ‘In de volgende versnelling naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving’

Op dinsdag 1 juni vindt van 10.00 - 11.00 uur het webinar "In de volgende versnelling naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving" plaats. Schrijf je nu in! En kom alles te weten over onze nieuwe aanpak voor het slimmer, goedkoper en efficiënter verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Kijk het webinar "In de volgende versnelling naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving" terug.

Opening Bouwinnovatie Lab 

Onder leiding van Suze Gehem ('duurzame bouwvrouw') is het nieuwe Bouwinnovatie Lab geopend. Experts van TNO en daarbuiten delen wat er achter de semitransparante gevel van het nieuwe laboratorium gebeurt.

Het nieuwe lab is een bijzonder pand met state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten. Met de tests en onderzoeken die plaats vinden in dit laboratorium levert TNO zijn opdrachtgevers betere kennis van klimaatsystemen, materialen en constructies. Hiermee kunnen zij bestaande gebouwen, infrastructuur, maritieme en mechanische constructies optimaal onderhouden of producten/diensten innoveren.   

Bekijk de opening van het Bouwinnovatie Lab terug.

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.