De reserveprestaties kunnen aanzienlijk worden verbeterd door workflows toe te passen voor betere besluitvorming bij onzekerheid. Everest is een rekenkundig efficiënte oplossing die in staat is om alle besturingsopties en onzekerheden die aanwezig zijn in reservoir management van activa aan te kunnen. De waarde ervan is in de praktijk bewezen door de toepassing op verschillende gevallen in het veld.

Innovatie door decennialang onderzoek en ervaring

Geoptimaliseerde, proactieve veldontwikkelingsstrategieën zijn essentieel voor effectief reservoirbeheer. Bij TNO doen we al meer dan twintig jaar onderzoek naar de workflow voor het beheer van reservoirs. We hebben samengewerkt met toonaangevende universiteiten en onze workflows toegepast samen met de meest innovatieve olie- en gasbedrijven ter wereld. We weten hoe we op een efficiënte manier maximaal gebruik kunnen maken van uw gegevens om uw modellen te allen tijde up-to-date te houden. We weten hoe we uw veldmodellen kunnen gebruiken om tot optimale reservoirontwikkelingsstrategieën te komen. Wij geloven dat je onzekerheden kunt uitbuiten in plaats van ze als een risico te zien. Wij geloven in innovatie, nauwe samenwerking met onze klanten en het maken van productie en het leveren van diensten met daadwerkelijke praktische waarde. Op deze manier hebben we Everest ontwikkeld, dat we met succes hebben toegepast op een aantal van onze klanten in het veld.

Geïntegreerd in uw eigen modelleringsworkflows

Veel bedrijven hebben hun eigen reservoir simulatie en management workflows en gebruiken hun eigen combinatie van statische en dynamische modelleringspakketten. De flexibiliteit van Everest maakt het mogelijk om het te gebruiken met elke reservoir simulator stand-alone, maar we kunnen het ook volledig integreren in uw eigen kader. U kunt de historiek afstemmen op uw seismische productie- en tijdsverloopgegevens. Tegelijkertijd kunnen andere gegevenstypes worden gebruikt via Everest's scriptingfunctionaliteit. Voor de optimalisatie van veldontwikkelingsstrategieën en boorputbesturingen heeft Everest dezelfde combinatie van gebruiksklare en functionaliteit voor de optimalisatie van boorputroutes, boorputcontrole en boorordervolgordes en flexibiliteit om alle andere ontwikkelingsopties op een reproduceerbare manier te optimaliseren.

Nieuwe energietoepassingen

Reservoirbeheer is een natuurlijke toepassing voor Everest: olie- en gasactivateams houden zich dagelijks bezig met productievoorspellingen, simuleren van productiescenario's, kwantificeren van (geologische) onzekerheden en hun impact op beslissingen, workflows voor het beoordelen en herinterpreteren van ontwikkelingsopties, risicovermindering en formele besluitvorming. Tegelijkertijd kan Everest gebruikt worden in een brede waaier van toepassingen in het energiedomein en daarbuiten. Voorbeelden hiervan zijn de optimalisatie van het ontwerp van windparken en de planning van het onderhoud ervan, waarbij rekening wordt gehouden met onzekerheden in de toekomstige prijzen van grondstoffen en weerspatronen. Of optimalisatie van de productie van geothermische energie door verbeterde configuratie van de patronen van waterextractie en injectieputten. Of optimalisatie van opties om de uitstoot van sporengassen en stofdeeltjes te verminderen met onzekerheden in de sterkte van de bron. In al deze toepassingen worden modellen, met inherente onzekerheden, gebruikt om het gedrag van het systeem te voorspellen. Wij zijn ervan overtuigd dat Everest voor deze toepassingen dezelfde praktische waarde zal bieden als reeds bewezen is bij de ontwikkeling van koolwaterstofvelden.

Contact

Drs. Frank Wilschut

  • Petroleum Geosciences