De meeste sectoren zien de kracht van geïntegreerde photonics als sleuteltechnologie bij integratie in systemen. Toch kunnen maar weinig organisaties deze kennis vertalen naar marktrijpe producten. Tot nu toe. Topexperts van het Photonic Integration Technology Center (PITC) kunnen helpen concepten naar technologische volwassenheid te brengen. Benieuwd naar photonics-oplossingen? Neem vandaag nog contact op.

Benieuwd wat de mogelijkheden van photonics zijn?

Neem contact op met Jan-Laurens van der Steen

Contact opnemen

Photonic chips in de schijnwerpers

Photonic chips gebruiken de kracht van licht om obstakels in elektronische chips te overwinnen. Photonics biedt talloze mogelijkheden, met de snelheid van het licht. Uitgebreid onderzoek toont de voordelen van photonics voor toepassingen als 3D-detectie voor autonome voertuigen (LiDAR), supersnelle storingsvrije dataoverdracht en digitale communicatie, betaalbare biosensoren en nieuwe medische beeldvormingsapparatuur. Maar de vertaalslag naar concrete producten is vaak lastig.

Versnelling dankzij PITC

Wafers voor geïntegreerde elektronische schakelingen

Het PITC is een onafhankelijk R&D- en innovatiecentrum waar toponderzoekers bijeenkomen om het gebruik van photonics technologie te versnellen en concepten om te zetten in concrete toepassingen. Door obstakels voor ontwikkeling weg te nemen, wil het PITC de marktacceptatie versnellen. TNO levert kennis van photonics,optica en expertise in system engineering om toepassingsvereisten te vertalen naar goede technologieoplossingen. TNO werkt al aan het integreren van photonics en kan via het PITC de ontwikkeling ervan versnellen.

Experts van de TU Eindhoven en de Universiteit Twente dragen bij met hun fundamentele kennis van de belangrijkste photonics technologieplatforms – indiumfosfide (InP) en siliciumnitride (SiN). Het overheidsgefinancierde consortium PhotonDelta levert geld om technologische ontwikkeling te stimuleren en de industrie te betrekken. Ook werkt het PITC samen met het mede door TNO opgerichte innovatiecentrum Chip Integration Technology Center (CITC). Door de enorme partnernetwerken wordt het hele photonics-ecosysteem versterkt.

Oplossingen vinden

Op het vlak van geïntegreerde photonics zijn er een aantal verschillende platforms en oplossingen. Een groot voordeel van het PITC is dat de industrie zo kan onderzoeken welk platform het beste voldoet aan hun behoeften en het meeste voordeel oplevert. Het PITC wil zelfs onderzoeken of diverse platforms kunnen worden samengevoegd tot één hybride geïntegreerde oplossing.

Blokkades wegnemen

Het PITC biedt ruimte om photonics technologie te onderzoeken, maar fungeert ook als accelerator voor bedrijven die hierin grote potentie zien, maar niet over de faciliteiten, kennis of netwerken beschikken om gedegen onderzoek te doen. Het PITC staat open voor partners die al oplossingen ontwikkelen of interesse hebben in de ontwikkeling van specifieke technologie, maar kan wellicht het meest betekenen voor organisaties die kosten en risico’s van onderzoek willen delen in precompetitieve programma’s.

Begin vandaag nog

Met zijn gerenommeerde oprichters kan het PITC uitgroeien tot ’s werelds leidende centrum voor geïntegreerde photonics. Benieuwd wat de mogelijkheden van photonics zijn? Wilt u toegang tot toponderzoekers en partners die geïntegreerde technologie willen toepassen in marktklare producten? Neem dan vandaag nog contact op met het PITC.

Roadmap

Flexibele en vrije-vorm producten

Van medische hulpmiddelen tot naadloze integratie van nieuwe IoT-apparaten tot gepersonaliseerde voedingsmiddelen en medicijnen. Flexibele en free-form producten zijn de sleutel tot baanbrekende technologieën... Lees verder
Ons werk

Hybrid printed electronics: elektronica is overal

Interactie tussen mens en machine maakt steeds meer deel uit van ons dagelijks leven, met draagbare apparaten die onze vitale functies monitoren, bedden die onze slaappatronen meten en auto-interieurs... Lees verder
Ons werk

Dunne-film elektronica: precisie die vooruit helpt

Al meer dan 10 jaar ontwikkelen de TNO-experts van Holst Centre dunne-film technologie voor batterijen, fotovoltaïsche energie, OLED-verlichting, OLED-displays, beeldvormers en nog veel meer. Door een... Lees verder
Contact

Jan-Laurens van der Steen