Jeroen van den Brand

Jeroen van den Brand

Functie:
Research Manager 'Holst Centre - Printed Electronics'
Jeroen van den Brand

Jeroen van den Brand behaalde zijn MSc (2000) en PhD (2004) in Materials Science and Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Van 2004 tot 2007 werkte hij bij FujiFilm in Tilburg aan de ontwikkeling en roll-to-rollproductie van offsetdrukplaten. In 2007 begon hij als onderzoeker bij het Holst Centre, waar hij in de loop van de jaren diverse functies vervulde. Sinds 2018 is Jeroen hoofd van de afdeling Hybrid Printed Electronics. Daarnaast is hij gasthoogleraar op het gebied van geprinte elektronica aan de Universiteit Gent in België.

Onderzoeksgebied

Geprinte elektronica houdt in dat elektronische apparaten worden gemaakt met behulp van 3D-printtechnologieën, vaak in combinatie met normale assemblageprocessen. Met deze technologieën is het mogelijk om apparaten te produceren die naadloos in hun omgeving kunnen worden geïntegreerd. Voorbeelden hiervan zijn health patches die zich aan het lichaam aanpassen, maar ook functioneel auto-interieur. Het Holst Centre houdt zich hier al vele jaren met succes mee bezig. Nu de basistechnologieën uitrijpen, is het nodig om de meer fundamentele aspecten van geprinte elektronica te bestuderen, zoals geprinte antennes, 3D-geprinte elektronica en biologisch afbreekbare elektronica. Deze fundamentelere onderwerpen worden bestudeerd in de samenwerking met de Universiteit Gent.

Recente resultaten

  • Het eerste aandachtspunt voor onderzoek zijn structurele elektronica, met name het mogelijk maken van technologieën voor groene en duurzamere elektronica. Het tweede aandachtspunt betreft 3D-geprinte elektronische apparaten voor toekomstige medische apparatuur.

Begeleiding van promovendi

  • 1 promovendus.

Belangrijkste publicaties

  • Takemoto, T. Araki, Y. Noda, … J. van den Brand, “Fine printing method of silver nanowire electrodes with alignment and accumulation”, Nanotechnology 30(37), June 2019
  • Katerinopoulou, P. Zalar, J. Sweelssen, …. J. van den Brand, “Large-Area All-Printed Temperature Sensing Surfaces Using Novel Composite Thermistor Materials”, Advanced Electronic Materials, December 2018
  • Arutinov, M. Giesbers, … J. van den Brand, “Integration with Light”, ESTC 2018

Eindhoven - Holst Centre

High Tech Campus 31
5656 AE Eindhoven

Postadres

Postbus 8550
5605 KN Eindhoven