Zie het voor je: betere behandelmethoden voor patiënten door te leren van successen en missers van artsen en farmaceutische bedrijven. Witwasactiviteiten opsporen door data van verschillende banken bij elkaar te brengen. Het combineren van data van grote groepen mensen of organisaties kan leiden tot nieuwe inzichten. Maar hoe doe je dat zonder de privacy van burgers te schenden? En hoe gebruik je gevoelige bedrijfsinformatie om nieuwe inzichten te verkrijgen? Dat lees je in het whitepaper “Eindelijk een privacy vriendelijke manier om data te benutten.”

Whitepaper: data benutten op een privacyvriendelijke manier

Lees hier hoe dit voor jouw organisatie kan werken.

Download

Na het lezen van dit whitepaper weet je meer over:

  • De economische potentie. Zo blijkt uit recente analyses dat de beschikbaarheid en uitwisseling van data kunnen leiden tot een economische groei van 1,5% van het BBP (bron OECD, "Enhancing Access to and Sharing of Data: Reconciling Risks and Benefits for Data Re-use across Societies," OECD Publishing, Paris, 2019). Hoe kan je als organisatie hiervan profiteren?
  • De maatschappelijke impact. Gepersonaliseerde gezondheidszorg is hier een voorbeeld van. Daarnaast kunnen overheidsinstanties hun dienstverlening aan burgers verbeteren.
  • Toepassingen. We laten cases zien waar TNO, samen met partners, aan werkt. Lees hoe slimme data-analyses de impact van kanker kunnen reduceren. En hoe data analyses kunnen helpen om de armoede te bestrijden.
  • De technologie. Hoe werkt dat eigenlijk, inzicht zonder data te delen? Hoe blijft de privacy van burgers gewaarborgd? Hoe kan je data benutten zonder concurrentiegevoelige informatie te delen? We leggen uit hoe Multi-Party Computation en Federated Learning werken.  

Ontdek hoe je de zorg kan verbeteren door data te combineren

Beveilig gevoelige patiëntdata zodat de privacy gewaarborgd wordt en de informatie niet in verkeerde handen valt.

Lees verder

Het is wat ons betreft tijd voor een nieuw uitgangspunt als het gaat om het verwerken van gevoelige data: laten we afstappen van de traditionele centralistische wijze en gebruik maken van gedistribueerde dataverwerking. Want om waarde te creëren uit data hoef je deze data niet te bezitten. Deel dus geen data, maar benut inzichten uit verspreide databronnen terwijl privacy en vertrouwelijkheid gewaarborgd worden.

Bestrijd financiële criminaliteit door data te combineren

Lees hoe MPC kan fungeren als fraude- en witwasdetectietool.

Lees verder

Verbeter als overheid dienstverlening voor burgers

Bereik betere dienstverlening door data te combineren.

Lees verder
Ons werk

Secure multi-party computation: gezamenlijk gevoelige data analyseren zonder deze te delen

Het analyseren van data uit verschillende bronnen wordt steeds belangrijker. Tegelijkertijd is relevante data vaak te gevoelig om zomaar te delen. Hoe kunt u als organisatie veilig informatie delen zonder... Lees verder
Ons werk

Federated Learning: maak kennis met privacybestendige data analyse

Het gebruik van privacygevoelige gegevens heeft een enorme potentie om de maatschappij te helpen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe inzichten die de energietransitie of onze gezondheid vooruit helpen.... Lees verder
Contact

Dr. Daniël Worm

  • Multi-Party Computation
  • Privacy-Enhancing Technologies
  • Cryptography
  • Cybersecurity