Dit is onze tijd: Technologie voor 3D-geprint voedsel

Wat eten we morgen? Steeds meer mensen kiezen bewust: gezonder, minder vlees en meer plantaardig. Maar hoe maak je die alternatieven aantrekkelijk én smaakvol? Met 3D-voedselprinttechnologie zet TNO een grote stap vooruit en worden geprinte plantaardige eiwitten werkelijkheid – duurzaam, smaakvol en klaar voor de toekomst. De technologie is er. Dit is de tijd om op te schalen.

Zo maken wij impact

Eten uit de 3D-printer?

“In de toekomst van ons eten staan plantaardige eiwitten centraal. Bedrijven moeten nu innoveren en nieuwe machines inzetten. TNO’s 3D-printtechnologie is de sleutel voor wereldwijde opschaling.” Bart Fischer, Business Developer bij TNO

Royal Avebe levert de grondstoffen voor het voedsel van de toekomst

"Door onze expertise te bundelen, versnellen we innovatie. Avebe brengt ingrediëntkennis, TNO brengt technologie, en Wageningen Universiteit brengt eiwitformules. Veranderingen in de voedselproductieketen zijn simpelweg te groot om alleen aan te pakken." Annet Vrieling, Application Specialist Food bij Royal Avebe

Tijdmaker Emma ontwikkelt 3D-voedselprinters

“3D-printen opent de deur naar talloze nieuwe bronnen van vleesvervangers. Zelfs eiwitrijke producten die nu worden weggegooid, kunnen zo worden benut.” Emma Munnig Schmidt, Systems Engineer bij TNO