Waarom zij kozen voor een carrière in de wetenschap

Thema:
Digitale samenleving
Duurzame samenleving
Gezonde samenleving
Veilige samenleving
11 februari 2021

Vandaag de dag is, volgens cijfers van UNESCO, wereldwijd slechts 30% van de onderzoekers vrouw. Om meer aandacht te vragen voor vrouwen en meisjes in de wetenschap wordt ieder jaar op 11 februari de Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap gevierd. Graag stellen wij 4 van onze vrouwelijke wetenschappers aan je voor, met als doel meer vrouwen en meisjes te inspireren om in hun voetsporen te treden.

Laurie Hermans
Laurie Hermans

Laurie Hermans, Sociaal wetenschapper

Laurie Hermans is als sociaal wetenschapper, cultureel antropoloog om precies te zijn, bij TNO in de minderheid. Toch voelt ze zich hier als een vis in het water.

Maak kennis met Laurie Hermans

Mirjam Nelisse
Mirjam Nelisse

Mirjam Nelisse, research scientist

Voor het analyseren van de veiligheidsrisico’s en de betrouwbaarheid van infrastructuur moet je bij research scientist Mirjam Nelisse zijn. Hoe gek dat misschien ook klinkt: 100% veilige infrastructuur is hierbij niet het streven.

Maak kennis met Mirjam Nelisse

Sayeda Nowrozon Nahar
Sayeda Nowrozon Nahar

Sayeda Nowrozon Nahar, Chemisch Ingenieur

De grote passie van chemisch ingenieur Sayeda Nowrozon Nahar is asfalt, duurzaam asfalt om precies te zijn. Zou het niet geweldig zijn als we binnenkort in heel Nederland over wegen van bio-asfalt rijden?

Maak kennis met Sayeda Nowrozon Nahar

Romée Kars
Romée Kars

Romée Kars, Geoloog

Romée Kars en haar collega-onderzoekers van de Geologische Dienst Nederland brengen met geomodelling de Nederlandse ondergrond in kaart. Dat is inspirerend werk, want wat is er interessanter dan de aarde, de basis van alles?

Maak kennis met Romée Kars

Kom werken bij TNO!

Bekijk onze vacatures.

Laat je verder inspireren

19 resultaten, getoond 1 t/m 5

Innovatie en ondernemerschap in lage- en middeninkomenslanden

Informatietype:
Podcast
1 maart 2023
1 aflevering

Afrika ontwikkelt zich heel snel en er zijn volop kansen voor succesvol ondernemerschap. Belangrijk is de kwetsbare groepen mee te nemen in deze ontwikkeling en grote transities te realiseren. Want er is nog veel te doen. Het programma Innovation for Development (I4D) van TNO innoveert samen met Nederlandse en lokale partners in lage en midden inkomenslanden.

Podcast SEWGS: transformeer de industrie

Informatietype:
Podcast
1 januari 2023
1 aflevering

Wat is de rol van CO2-afvang in de energietransitie? Om bestaande industriële productieprocessen schoner te maken, ontwikkelde TNO een technologie die zeer efficiënt CO2 afvangt en tegelijkertijd waterstof produceert.

De invloed van technologie op werk

Informatietype:
Podcast
21 november 2022
1 aflevering

In deze podcast bespreken we de mogelijkheden van Cognitieve Support Technologie (CST). Wat is het? Wie is erbij geholpen en wat zijn de effecten van toepassing van CST? Glenn van der Burg gaat in gesprek met Michiel de Looze, onderzoeker bij TNO en Mike Strijbos, Chief Technology Officer bij Inther Groep.

Schaarse materialen

Informatietype:
Podcast
14 november 2022
1 aflevering

Op deze podcastpagina vind je de laatste podcasts waarin onze TNO-experts te gast waren omtrent het onderwerp 'schaarse materialen'.

Leefbare stad

Informatietype:
Podcast
11 november 2022
1 aflevering

In deze aflevering van TNO Insights duiken we in de leefbare stad. Wat is het? Welke vraagstukken leven er en hoe werk je eigenlijk aan een leefbare stad?