PhD Community

In 2020 richtten we de TNO PhD Community op. Een initiatief voor en door alle promovendi die aan ons verbonden zijn. Sindsdien organiseren we regelmatig evenementen en creëren we carrièrekansen voor onze leden. Ontdek meer over de TNO PhD Community en bekijk aankomende evenementen.

Waarom een PhD Community?

Ben je promovendus en doe je onderzoek bij TNO? Dan kan het spannend en uitdagend zijn om je weg te vinden. Om deze reis te vergemakkelijken, richtten de TNO Science Academy en Corporate Science Office de TNO PhD Community op. Als community hebben we 3 hoofddoelen:

  • We stimuleren de professionele groei van promovendi. Er is geen vooraf vastgesteld traject om bij ons te promoveren. Daarom helpen we je met het vinden van mogelijkheden.
  • We faciliteren de communicatie tussen TNO-promovendi en de bredere TNO-gemeenschap. Daarmee stimuleren we kennisdeling en samenwerking.
  • We versterken de impact van de onderzoeken van TNO-promovendi. Zowel binnen TNO als de universiteit.

PhD Community Evenementen

We organiseren regelmatig inspirerende netwerkevenementen, zodat jij jezelf ontwikkelt en impact creëert met jouw promotieonderzoek. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van komende evenementen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze evenementen

Ontmoet het bestuur

Maak kennis met het bestuur van de TNO PhD Community. We zijn allemaal PhD-onderzoekers en werken actief in projecten op verschillende afdelingen binnen TNO. Onze primaire focus? Het creëren van inspirerende evenementen en kansen voor jou om te netwerken, jezelf te ontwikkelen en impact te creëren met je promotieonderzoek.

Ivo Stuldreher

‘In 2019 ben ik gestart met mijn promotieonderzoek bij de Human Media Interaction groep van de Universiteit Twente. Mijn promotieonderzoek is gericht op fysiologische synchronie: gelijktijdige veranderingen in de hartslag, zweetrespons of hersenactiviteit van meerdere personen. Ik onderzoek hoe fysiologische synchronie inzicht kan bieden in aandachtsprocessen in een groep. Dit onderzoek doe ik bij de afdeling Human Performance van TNO in Soesterberg. Via de TNO PhD community hoop ik het belang van het werk van de vele promovendi bij TNO zichtbaar te maken voor de hele organisatie.’

Mitchell van der Hulst

"Ik ben een vierdejaars promovendus met een aanstelling die evenredig verdeeld is tussen de afdeling Milieukunde van de Radboud Universiteit en de afdeling Climate Air and Sustainability (CAS) van TNO in de unit Circulaire Economie en Milieu (CEE). Ik ben lid geworden van het bestuur om een PhD-community binnen TNO op te zetten die uitwisseling van kennis en ervaringen tussen promovendi bij TNO mogelijk maakt en hun integratie in de organisatie versterkt."

Natalia Mazur

"Ik ben een vierdejaars PhD-student Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. In mijn promotieonderzoek kijk ik naar de ontwikkeling van thermochemische warmteopslagmaterialen voor huishoudelijke toepassingen binnen het Mat4Heat-project, waar TNO een van de partners is. Door de aanhoudende energietransitie is het cruciaal om opslagopties te ontwikkelen waarmee we groene energie kunnen opslaan."

Carina Nieuwenweg

"Momenteel werk ik als promovendus bij Wageningen University and Research aan een nieuwe biochemische technologie gene drives, een toepassing van CRISPR-Cas. Mijn onderzoeksproject is een gezamenlijke samenwerking met TNO. Gene drives zijn genetische constructies die de mensheid in staat stellen om specifiek het DNA (de blauwdruk van het leven) van hele populaties te veranderen. Dual-use is een belangrijk aspect van deze technologie. Innovaties in de biotechnologie gaan snel. Hoewel deze technologieën grote potentie hebben, roepen ze een scala aan vragen op over ethiek, veiligheid en kwaadwillende bedoelingen."

Aiden Hoyle

"Ik ben in 2019 begonnen met mijn PhD in een samenwerking tussen TNO, de Nederlandse Defensie Academie en de Universiteit van Amsterdam. In grote lijnen probeer ik de psychologische dimensie van vijandige voorlichtingsactiviteiten te begrijpen. Ik vind het erg leuk om bij TNO te promoveren en om het meer toegepaste aspect van onderzoek te krijgen."

Kom in contact

Wil je in contact komen? Stuur ons een e-mail.