Veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag over TNO? Bekijk onze veelgestelde vragen om het antwoord te vinden.

TNO rapporten

Openbare rapporten zijn te vinden via deze zoekfunctie. Voor rapporten ouder dan 4 jaar kun je een e-mail sturen naar [email protected].

Rapporten uitgebracht naar aanleiding van onderzoek van (consumenten)producten zijn niet openbaar. De resultaten daarvan mogen alleen aan de opdrachtgever worden verstrekt.

Wob-verzoeken dienen schriftelijk ingediend te worden bij Corporate Legal.

TNO Testen en certificeren

TNO is voor een groot deel gestopt met het uitvoeren van standaardtesten en -analyses van consumentenproducten, voedingsmiddelen en materialen voor de bouw. Een aantal van deze werkzaamheden is ondergebracht in aparte BV’s:

TNO voert nog maar heel beperkt CE-certificering uit, alleen nog voor een aantal producten in de bouwsector. Algemene Informatie over onder andere CE-markering is te vinden op de website van euronorm.

TNO houdt zich niet meer bezig met het ISO-certificeren van bedrijven. zie website RvA.

Voor particulieren

Nee, TNO test geen consumentenproducten, zoals ondervloeren, matrassen, textiel meer.

Informatie over in het verleden geteste producten is niet bij TNO verkrijgbaar, hiervoor kun je eventueel contact opnemen met de opdrachtgever van het product. Dat is meestal de producent. Wij beschikken niet over algemene informatie of richtlijnen waaraan producten dienen te voldoen.

Voor scholieren

Wij werken voor bedrijven en overheden en hebben eigenlijk geen goed materiaal voor je Technasiumopdracht. Kijk op Jet-Net of Kennisnet voor handige informatie. Veel succes met je opdracht!

Leuk dat je interesse hebt in TNO voor het maken van je profielwerkstuk. Maar helaas werken wij voor bedrijven en overheden en hebben wij eigenlijk geen goed materiaal voor je profielwerkstuk. Kijk op Jet-Net of Kennisnet voor handige informatie. Veel succes met je opdracht!

Werken bij TNO

Bekijk de informatie over vacatures, internships, traineeships en stages bij Werken bij TNO.

Persvoorlichting

Wil je als journalist meer weten over ons werk, neem dan contact op met onze persvoorlichters.

Diversen

Als je vragen hebt aan de crediteurenadministratie kun je bellen naar 088 866 62 88 of een e-mail sturen naar [email protected].

Stel je vragen aan de afdeling Inkoop via [email protected]. Let op: TNO werkt met vaste leveranciers, indien wij op zoek zijn naar nieuwe leveranciers loopt dit in het algemeen via een aanbesteding op TenderNed.

Bij een klacht over het handelen van TNO of een medewerker van TNO en alle andere vragen, verzoeken en documenten in het kader van juridische kwesties, kun je contact opnemen met de afdeling Corporate Legal & Compliance.

In principe doen we niet aan externe sponsoring, TNO is een non-profit organisatie en beschikt niet over eigen budget. Er is dus geen sprake van vrij te besteden financiële ruimte. Beschikbare middelen worden door onder andere de overheid en andere opdrachtgevers aan ons toevertrouwd voor investering in onderzoek en innovatie.

TNO-locaties

Bekijk het overzicht van de TNO-locaties.

Zie je geen antwoord op een vraag? Stuur een mail naar [email protected].