ECN nu TNO

Thema:
Duurzame samenleving

In 2018 zijn onderzoeksorganisaties ECN en TNO samengegaan. Toenmalig minister Kamp kondigde in september 2016 de krachtenbundeling aan van TNO en ECN in één energieonderzoekscentrum onder de verantwoordelijkheid van TNO.

Krachtenbundeling

Door deze krachtenbundeling is een internationaal centre of excellence voor energie- en materiaalvraagstukken ontstaan. Met ruim 700 onderzoekers en onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse.

Energie- en materialentransitie versnellen

Een duurzame toekomst is de enige toekomst. Meer dan ooit is duidelijk dat de energie- en de materialentransitie versneld moeten worden gerealiseerd om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te halen.

TNO zet zich in om bedrijven en instellingen in binnen- en buitenland energiebesparender, innovatiever en competitiever maken. Daarbij werken we met partners, passen we onderzoek toe en ontwikkelen we innovaties en beleid waarmee de overheid, het bedrijfsleven en de industrie  versneld kunnen verduurzamen.

Om versneld een duurzame samenleving voor iedereen mogelijk te maken, werken onderzoekers en experts van TNO binnen 6 samenhangende innovatieprogramma’s die aansluiten bij de Energieagenda en het Regeerakkoord.

  1. Hernieuwbare elektriciteit
  2. CO2 neutrale industrie
  3. Duurzame ondergrond
  4. Systeemtransitie
  5. Milieu & duurzaamheid
  6. Duurzame chemische industrie

Een duurzame toekomst is de enige toekomst

Onze ambitie is om samen met kennisinstellingen, bedrijven en de overheid de energietransitie te versnellen. Lees meer over onze innovatieprogamma's.

Laat je verder inspireren

327 resultaten, getoond 21 t/m 25

Onderzoek TNO en HCSS: Europa onder druk door Chinese opmars in wind- en elektrolysetechnologie

Informatietype:
Nieuws
1 mei 2024
TNO en HCCS concluderen risico van Europese afhankelijkheden door opkomende dominantie van China in offshore windtechnologie en elektrolyse.

Beperk afhankelijkheid Europa van Chinese windenergie en elektrolysers

Informatietype:
Insight
1 mei 2024

Biopolymeren ontwikkelen met machine learning

Informatietype:
Artikel

Mogelijkheden voor scope 3-emissiebeleid in Nederland

Informatietype:
Nieuws
29 april 2024

Samenwerken in energiehubs: energie lokaal slim organiseren

Informatietype:
Insight
26 april 2024