Event

Startkwalificering tot Dappere Dino’s trainer

TNO | Leiden • 14 jan 2021

Op donderdag 14 januari 2021 start een nieuwe startkwalificering tot Dappere Dino’s trainer.

Meld u aan voor de Dappere Dino’s startkwalificatie op donderdag 14 januari '21

Aanmelden
Logo Dappere Dino's (TM)

Dappere Dino’s is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor kinderen in groep 3&4 (6-8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn. De interventie is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding, en richt zich op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen. Zie www.dapperedino.nl.

De opleiding tot Dappere Dino’s trainer bestaat uit:

  • 1,5 dag training inclusief een terugkombijeenkomst.
  • Individuele telefonische coaching.
  • Beoordeling en intervisie op basis van beeldfragmenten van een Dappere Dino’s bijeenkomst.

De eerste dag vormt de startkwalificering waarmee de trainer een startkwalificatie krijgt. Met de startkwalificatie kan een trainer een eerste Dappere Dino’s groep beginnen. Tijdens de uitvoering van de eerste groep heeft elke trainer recht op eenmalige telefonische coaching. Tijdens de coaching is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt de trainer tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties?

Tijdens de terugkombijeenkomst zal van iedere deelnemer een korte beeldopname besproken worden met de mede-cursisten. Indien deze opname positief wordt beoordeeld, ontvangt men een trainerscertificaat. De terugkomochtend is verder bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen.

In Dappere Dino's speelt de handpop Rex een centrale rol

Doelgroep

De Dappere Dino’s training tot trainer is ontwikkeld voor ervaren professionals met aangetoond ten minste HBO-niveau. Zij hebben een achtergrond in de pedagogiek, psychologie, maatschappelijk werk of vergelijkbare achtergrond. Ze hebben kennis van de ontwikkeling van kinderen. Aantoonbare ervaring met het begeleiden van groepsinterventies (bv. KIES- of SOVA-groepen) voor kinderen is noodzakelijk (leeftijd 4-16). Ervaring met poppenspel en/of scheidingsproblematiek is een voordeel. Vaak betreft het maatschappelijk werkers, (kinder)psychologen, (ortho)pedagogen, preventiemedewerkers, SOVA-trainers, IB’ers, creatief therapeuten etc.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJeugd.nl) heeft aan de Dappere Dino’s kwalificering voor jeugdprofessionals 53,5 accreditatiepunten toegekend (SKJ203515).

Kosten

698 Euro excl. BTW

Prijs is voor de eerste dag én terugkomochtend, inclusief opleidingsmaterialen, intervisie en beoordeling beeldfragmenten. Daarnaast dient voor het uitvoeren van de Dappere Dino’s ook een Dappere Dino’s handleiding van 85 Euro excl. BTW en een materialenset te worden aangeschaft van 275 Euro excl. BTW (deze laatste is benodigd voor de uitvoering van groepen, niet per trainer).

Downloads
Agenda
Contact

Secretariaat Child Health

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.