Tijdmakers in beeld

Lees de persoonlijke verhalen van medewerkers over het werken bij TNO.

Sri Ganesan - Mobility consultant

"Met disruptieve concepten wil ik bijdragen aan duurzame mobiliteit" - De mobiliteitsconcepten waaraan hij werkt, kunnen voor Sri Ganesan niet baanbrekend genoeg zijn. Er staan ons innovaties te wachten, zoals Extended Reality, hyperloop- en avatartechnologie, die ons grenzeloos veel bewegingsvrijheid gaan geven.

Alex Sangers - Projectmanager Privacy Enhancing Technologies

“Als we er goed voor gaan zitten, gebeuren mooie dingen”. De waarde van kennis zit in de toepassing, vindt Alex Sangers. Met wiskundige modellen ‘echte’ problemen oplossen, dat is pas gaaf.

Joanne Donkers - Scientist Metabolic Health Research

Joanne Donkers is medior scientist in de expertisegroep Metabolic Health Research. Tijdens haar PhD miste ze de toepasbaarheid van het onderzoek. Bij TNO wordt ze op haar wenken bediend.

Noura El Ouajdi - Programma manager ASOP

"TNO is een prachtig speelveld om maatschappelijk relevante dingen te doen" - Noura El Ouajdi is programma manager van het Consortium for Automated Security Operations (ASOP), dat de strijd aanbindt met geraffineerde cyberaanvallen en andere complexe beveiligingsrisico’s.

Niek van Breederode - Teamleider infrastructuur

Baanbrekende innovaties realiseer je niet zonder een stabiele en veilige ICT-infrastructuur. Niek en zijn veertig collega’s zorgen hiervoor. "Wat wij hier leveren, is echt high-end."

Yvette Fleming - Senior business developer

Mijn naam is Yvette Fleming, werkzaam als Senior Business Developer voor kindergezondheid en innovatie voor ontwikkeling. Ik heb een passie voor het co-creëren van kennis en innovaties met alle stakeholders (doelgroep, publieke en private sector, financiers), het vertalen naar praktische concepten (business cases), prototypen en op schaal brengen.

Belma Turkovic - Scientist innovator Networks

Belma werkt nog geen jaar bij TNO en er is al een belangrijke netwerkfunctie van TNO’s eigen 5G testomgeving naar haar vernoemd: de ‘Belma UPF’. Een compliment van haar collega’s voor haar bijdrage aan de ontwikkeling ervan.

Judith Dijk - Senior research scientist

Judith is gespecialiseerd in het halen van informatie uit camerabeelden. Waar de natuurkundige 18 jaar geleden op promoveerde, past ze nu toe als research scientist bij TNO, onder meer in een onderzoeksprogramma voor camerasystemen voor defensie.

Peter Paul van 't Veen - Senior business developer

Peter Paul heeft 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en managen van innovaties, onder meer in high-tech, procesindustrie, bouw en maritieme industrie. Deze ervaring zet hij nu in voor innovatieprojecten van TNO in lage- en middeninkomenslanden.

Mathilde Miedema - Programma directeur

Mathilde Miedema lanceert met TNO Innovation for Development (I4D) innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen in lage- en middeninkomenslanden. Zo werkt TNO aan meer gelijkheid in de wereld.

Annemieke Kips - Research manager Networks

"Wat wij ontwikkelen, wordt wereldwijd toegepast." Annemieke Kips is research manager Networks. Ze gelooft sterk in de relevantie van de expertise van haar afdeling en is trots op het team, dat zich kan meten met de internationale top.

Berry Vetjens - Director market

Marktdirecteur bij de unit ICT, met een passie voor grote innovatie-uitdagingen die met digitalisering versneld kunnen worden.

Marjolein Meijerink - Medior scientist Immunologie

"We voorspellen de gezondheidsrisico's van voedingsmiddelen die we nog niet kennen" - Marjolein Meijerink is medior scientist Immunologie met een duidelijke missie: dat mensen met een voedselallergie weten wat ze eten en hier veilig en onbezorgd van kunnen genieten.

Ronald Dekker - Senior scientist integrator

"Willen weten hoe het zit, is mijn grootste drijfveer" - Arbeidseconoom Ronald Dekker doet onderzoek naar arbeidsmarktdynamiek en (sociale) innovatie. Waar kan dat beter dan bij TNO, waar onderzoeksteams veel bij bedrijven over de vloer komen om innovaties toepasbaar te maken?

Shari Finner - Projectmanager Cyber Security

“Je leert het meest als je uit je comfortzone stapt” - Toen Shari Finner besloot verder te willen kijken dan de academische wereld, hoorde ze van het TNO traineeprogramma. Nu onderzoekt ze welke rol en welk onderzoeksgebied haar het beste liggen.

Bastiaan Wissingh - Senior scientist Networks

Bastiaan Wissingh is Senior Research Scientist bij de afdeling Networks, gespecialiseerd in nieuwe en innovatieve communicatietechnologieën voor het Automotive domein zoals IEEE 802.11p, 3GPP C-V2X en ETSI Geonetworking met PKI. Daarnaast heeft hij affiniteit met nieuwe netwerkconcepten zoals Information Centric Networking (ICN), Quick UDP Internet Connections (QUIC) en 5G.

Stefanie Bus - Geohydroloog

"We moeten weten wat er onder onze voeten gebeurt" - Stefanie Bus is geohydroloog. Met haar onderzoek voorziet ze besluitvormers van data en inzichten die nodig zijn om ons land weerbaar te maken tegen aanhoudende droogte en andere klimaatveranderingen.

Karim El Assal - Systeem architect en projectmanager

“Ik maak graag van science fiction de realiteit” - Karim El Assal is Scientist Innovator op de afdeling Networks van TNO. Als software developer voelt hij zich thuis op een netwerkafdeling, want hij houdt zich bezig met de communicatietoepassingen die in de toekomst over het netwerk gaan lopen.

Cássio Xavier Silva - Trainee

Cássio Xavier Silva is twee maanden geleden begonnen aan het traineeprogramma van TNO. Hier gaat hij ontdekken hoe hij het best kan bijdragen aan een duurzame wereld.

Kallol Das - Senior scientist

"We weten wat de samenleving nodig heeft, nu en in de toekomst" - Senior scientist Kallol Das kijkt graag vooruit. Hoe ziet de wereld er over tien, vijftien jaar uit als intelligente draadloze netwerken naadloos interacteren met mens en omgeving?

Caroline van der Weerdt - Senior consultant

"Menselijk gedrag is het start- en eindpunt van elke innovatie" - Een innovatie is pas geslaagd als het daadwerkelijk impact heeft op mensen, daar is Caroline van der Weerdt heilig van overtuigd. Zou elk onderzoeksproject van TNO niet standaard zijn eigen gedragsdeskundige moeten hebben?

Laurie Hermans - Innovator scientist

"De energietransitie is meer dan alleen technologische innovatie" - Als sociaal wetenschapper, cultureel antropoloog om precies te zijn, is Laurie Hermans bij TNO in de minderheid. Toch voelt ze zich hier als een vis in het water.

Mirjam Nelisse - Senior consultant

"Risicoanalyse zal altijd mensenwerk blijven" - Voor het analyseren van de veiligheidsrisico’s en de betrouwbaarheid van infrastructuur moet je bij research scientist Mirjam Nelisse zijn. Hoe gek dat misschien ook klinkt: 100% veilige infrastructuur is hierbij niet het streven.

Romée Kars - Geologist, geomodeller

"Laten we luisteren naar wat de aarde ons te vertellen heeft" - Romée Kars en haar collega-onderzoekers van de Geologische Dienst Nederland brengen met geomodelling de Nederlandse ondergrond in kaart. Dat is inspirerend werk, want wat is er interessanter dan de aarde, de basis van alles?

Jurrit Bergsma - Business developer & PhD candidate

"De scheepvaart is als een mammoettanker: eenmaal op ‘groene’ koers stomen we door" - Jurrit Bergsma zoekt met zijn collega’s naar oplossingen voor de uitdagingen rondom het verduurzamen van de scheepvaart, als business developer en PhD-kandidaat. Voor de scheepvaart zelf en de wereld waarin we leven.

Sayeda Nowrozon Nahar - Scientist innovator

"Groen asfalt komt er sneller als we samenwerken" - De grote passie van chemisch ingenieur Sayeda Nowrozon Nahar is asfalt, duurzaam asfalt om precies te zijn. Zou het niet geweldig zijn als we binnenkort in heel Nederland over wegen van bio-asfalt rijden?

Martijn van Roermund - Deputy research manager

“Ik ben geen idealist maar een realist” - Martijn van Roermund is plaatsvervangend research manager Structural Dynamics. Zijn hart ligt bij offshore windenergie. Ooit zullen we offshore windparken bezoeken alsof we op de Zaanse Schans zijn, verwacht hij.

Mathieu Baas - Manager vastgoed

“Onze bedrijfsvoering wordt een showcase voor ons onderzoek” - TNO wil een grote stap maken naar nog duurzamere onderzoeksfaciliteiten. Dat is ook de missie van Mathieu Baas, program manager Energy & Sustainability op de afdeling Corporate Real Estate & Facilities. "Veel van de expertise hiervoor hebben we al in huis."

Gabriele Spini - Medior scientist innovator

“Ik kan oplossingen bieden” - Gabriele Spini is cryptoloog bij Cyber Security & Robustness. Hij geniet ervan om via de cryptografie oplossingen aan te dragen voor problemen waar collega’s in andere vakgebieden mee kampen.

Jacqueline van Veldhoven - Scientist

“Van zeemijnen naar halfgeleiders, dat kan alleen bij TNO!”. Jacqueline van Veldhoven is onderzoeker op de afdeling Nano-instrumentatie bij TNO. Ze kwam oorspronkelijk bij TNO binnen om aan de bestrijding van zeemijnen te werken, maar heeft nu werk dat dichter bij haar promotieonderzoek ligt: uitzoeken hoe lithografische machines in de halfgeleiderindustrie schoon kunnen blijven produceren.

Nadine Wennersbusch - Senior projectmanager

“Willen weten hoe de wereld in elkaar zit en die vervolgens verbeteren”. Nadine Wennersbusch is senior projectmanager op de afdeling Sustainable Process & Energy Systems. Met haar analytische blik draagt ze graag bij aan alles wat er komt kijken bij de projectuitvoering. Projectmanagement is haar daarom op het lijf geschreven.

Benjamin Brenny - Optical Designer

“Bij TNO kun je jezelf blijven verdiepen in de techniek”. Benjamin Brenny is optical designer bij de afdeling Optics van TNO. Bij TNO kan hij echt met de inhoud van zijn vak bezig zijn. In de toekomst wil hij graag een bredere bijdrage leveren, vooral door verschillende expertises bij elkaar te brengen. Ook dát kan bij TNO, zo constateert hij tevreden.

Robert Muller - scientist innovator

“TNO stimuleert je om uit je comfortzone te stappen”. Robert Muller is wetenschapper & innovator op de afdeling Electronic Defence van TNO. Vooraf had hij nooit gedacht dat hij bij TNO zou gaan werken, maar al snel merkte hij dat hij er echt zijn ei kwijt kan. Het geeft veel voldoening dat hij theorie en de ontwikkeling van de praktische toepassing in één baan kan combineren.

Nora Fahrenfort - Medior projectmanager

“Na de universiteit klaar met leren? Bij TNO zeker niet!”. Nora Fahrenfort is system engineer bij de afdeling Quantum Technology van TNO. Ze helpt daar mee aan het bruikbaar maken van kwantumtechnologie voor de dagelijkse toepassingen van de toekomst. Bij TNO kan ze bijdragen aan het verbeteren van de samenleving – en precies daarom voelt ze zich er thuis.

Bart Jan Peet - Medior scientist innovator

“Elke dag een nieuwe puzzel”. Bart Jan Peet is scientist innovator bij Electronic Defence. Dat vakgebied is hem echt gaan interesseren toen hij er bij TNO mee in aanraking kwam.

Anna Tchebotareva - Senior scientist

“Dat eurekamoment, daar doe je het voor”. Anna Tchebotareva, senior scientist op de Optica afdeling, doet top-notch onderzoek, onder meer voor QuTech. Dat is een gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma op het gebied van kwamtumcomputers , kwantumcommunicatie en kwantumtechnologie met TU Delft, TNO en partners uit de industrie. De toepassing staat centraal, al duurt het nog even voordat het zover is.

Edwin Harmsma - Senior consultant

Hallo, ik ben portfoliomanager binnen de afdeling Monitoring Control Services met een achtergrond in Software Engineering en Distributed Systems. Ik ben betrokken bij het bouwen van ecosystemen en innovatieprojecten rond federatieve clouds (bijvoorbeeld Gaia-X) en het Europese Cloud-Edge Continuum. Als software-architect bestudeer ik zowel referentiearchitecturen voor digitale platforms en infrastructuren als cloud-native technologieën die flexibele gegevensverwerking in hyperscale-platforms mogelijk maken.

Bob Dirks - Senior Systems Architect

“Ik wil quantumtechnologie de ruimte in krijgen”. Bob Dirks wilde altijd astronaut worden. Als systems architect in quantum-, optische, en ruimtevaarttechniek bij TNO komt hij dicht bij zijn jongensdroom.

Ton van Koersel - Senior business developer UWW

“De Koninklijke Marine verdient de best mogelijke onderzeeboot". Hij spaart nog net geen miniatuur-onderzeeboten, maar verder staat het leven van senior business developer Ton van Koersel voor een groot deel in het teken van onderwater oorlogvoering.

Giampiero Gerini - Professor Material Engineering

"Wat we nu onderzoeken, is over tien, vijftien jaar de standaard". Giampiero Gerini is Senior Scientist bij de afdeling Optica. In zijn ogen dient onderzoek altijd grensverleggend en applicatie gedreven te zijn.

Stefan Bäumer - Sr. Optical Designer

‘‘Het begint met optica’’. Met optische technologieën maken we veel mogelijk binnen TNO, zegt senior optical designer Stefan Bäumer. De samenleving vraagt, wij bieden oplossingen.