Tijdmakers in beeld

Lees de persoonlijke verhalen van medewerkers over het werken bij TNO.

Petra Teeuwen - Senior Projectleider bij de unit Healthy Living and Work

‘Bij TNO kun je je eigen golf pakken.’

Nienke Dijkstra - Marktdirecteur start-ups, scale-ups en mkb

‘Bundeling van TNO’s labs en kennis met de innovatieve kracht van het MKB is een boost voor het verdienvermogen van Nederland.’

Charlotte Kjellander - Scientist en manager bij TNO & medeoprichter en directeur van start-up Touchwaves

‘Wat we via onderzoek bij TNO zijn gestart, brengen we nu tot leven in een spin-off bedrijf.’

Anne Fleur van Veenstra - Scientific Director TNO Vector

‘Mijn vakgebied werd altijd gezien als abstract, saai. Tòt de toeslagenaffaire. Toen gingen meer mensen inzien: data, algoritmen en overheid, die combinatie is toch erg spannend. En de ontwikkelingen gaan alleen maar sneller. We ain’t seen nothing yet.’

Joanne Donkers - Scientist Metabolic Health Research

Joanne Donkers is medior scientist in de expertisegroep Metabolic Health Research. Tijdens haar PhD miste ze de toepasbaarheid van het onderzoek. Bij TNO wordt ze op haar wenken bediend.

Noura El Ouajdi - Programma Manager ASOP

‘TNO is een prachtig speelveld om maatschappelijk relevante dingen te doen’ - Noura El Ouajdi is programma manager van het Consortium for Automated Security Operations (ASOP), dat de strijd aanbindt met geraffineerde cyberaanvallen en andere complexe beveiligingsrisico’s.

Kallol Das - Senior Scientist

‘We weten wat de samenleving nodig heeft, nu en in de toekomst’ - Senior scientist Kallol Das kijkt graag vooruit. Hoe ziet de wereld er over tien, vijftien jaar uit als intelligente draadloze netwerken naadloos interacteren met mens en omgeving?

Jasper van der Waa - Scientist Human-AI Collaboration

‘Ik ben groot fan van Science Fiction, waardoor ik al vanaf mijn tienerjaren gefascineerd ben door AI. Het concept dat er in de toekomst iets kunstmatigs is waar je mee kan werken, dat je helpt en je adviseert, dat heeft bij mij altijd tot de verbeelding gesproken. En juist dat snijvlak tussen AI en mens, is waar ik nu aan werk bij TNO.’

Niek van Breederode - Teamleider Infrastructuur

Baanbrekende innovaties realiseer je niet zonder een stabiele en veilige ICT-infrastructuur. Niek en zijn veertig collega’s zorgen hiervoor. ‘Wat wij hier leveren, is echt high-end.’

Yvette Fleming - Senior Business Developer

‘Mijn naam is Yvette Fleming, werkzaam als Senior Business Developer voor kindergezondheid en innovatie voor ontwikkeling. Ik heb een passie voor het co-creëren van kennis en innovaties met alle stakeholders (doelgroep, publieke en private sector, financiers), het vertalen naar praktische concepten (business cases), prototypen en op schaal brengen.’

Laurie Hermans - Innovator Scientist

‘De energietransitie is meer dan alleen technologische innovatie’ - Als sociaal wetenschapper, cultureel antropoloog om precies te zijn, is Laurie Hermans bij TNO in de minderheid. Toch voelt ze zich hier als een vis in het water.

Judith Dijk - Senior Research Scientist

Judith is gespecialiseerd in het halen van informatie uit camerabeelden. Waar de natuurkundige 18 jaar geleden op promoveerde, past ze nu toe als research scientist bij TNO, onder meer in een onderzoeksprogramma voor camerasystemen voor defensie.

Peter Paul van 't Veen - Senior Business Developer

Peter Paul heeft 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en managen van innovaties, onder meer in high-tech, procesindustrie, bouw en maritieme industrie. Deze ervaring zet hij nu in voor innovatieprojecten van TNO in lage- en middeninkomenslanden.

Mathilde Miedema - Programma Directeur

Mathilde Miedema lanceert met TNO Innovation for Development (I4D) innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen in lage- en middeninkomenslanden. Zo werkt TNO aan meer gelijkheid in de wereld.

Annemieke Kips - Research Manager Networks

‘Wat wij ontwikkelen, wordt wereldwijd toegepast.’ Annemieke Kips is Research Manager Networks. Ze gelooft sterk in de relevantie van de expertise van haar afdeling en is trots op het team, dat zich kan meten met de internationale top.

Berry Vetjens - Marktdirecteur

Marktdirecteur bij de unit ICT, met een passie voor grote innovatie-uitdagingen die met digitalisering versneld kunnen worden.

Marjolein Meijerink - Medior Scientist Immunologie

‘We voorspellen de gezondheidsrisico's van voedingsmiddelen die we nog niet kennen’ - Marjolein Meijerink is Medior Scientist Immunologie met een duidelijke missie: dat mensen met een voedselallergie weten wat ze eten en hier veilig en onbezorgd van kunnen genieten.

Shari Finner - Projectmanager Cyber Security

‘Je leert het meest als je uit je comfortzone stapt’ - Toen Shari Finner besloot verder te willen kijken dan de academische wereld, hoorde ze van het TNO traineeprogramma. Nu onderzoekt ze welke rol en welk onderzoeksgebied haar het beste liggen.

Bastiaan Wissingh - Senior Scientist Automotive Communication

Bastiaan Wissingh is Senior Scientist Integrator op de afdeling Networks van TNO. Oorspronkelijk deed hij onderzoek naar streamingplatforms, tot zijn interesse werd gewekt door de nieuwe toepassingen van netwerktechnologie bij elektrische en geautomatiseerde voertuigen. Dankzij de vrijheid die TNO biedt, is de automotive-industrie nu een van zijn focusgebieden.

Stefanie Bus - Geohydroloog

‘We moeten weten wat er onder onze voeten gebeurt’ - Stefanie Bus is Geohydroloog. Met haar onderzoek voorziet ze besluitvormers van data en inzichten die nodig zijn om ons land weerbaar te maken tegen aanhoudende droogte en andere klimaatveranderingen.

Karim El Assal - Systeem architect en projectmanager

“Ik maak graag van science fiction de realiteit” - Karim El Assal is Scientist Innovator op de afdeling Networks van TNO. Als software developer voelt hij zich thuis op een netwerkafdeling, want hij houdt zich bezig met de communicatietoepassingen die in de toekomst over het netwerk gaan lopen.

Caroline van der Weerdt - Senior Consultant

Een innovatie is pas geslaagd als mensen het daadwerkelijk gebruiken én hun gedrag ermee aanpassen, daar is Caroline van der Weerdt van overtuigd. ‘Zou elk onderzoeksproject van TNO niet standaard een eigen gedragsdeskundige moeten hebben?’

Belma Turkovic - Scientist Innovator Networks

Belma werkt nog geen jaar bij TNO en er is al een belangrijke netwerkfunctie van TNO’s eigen 5G testomgeving naar haar vernoemd: de ‘Belma UPF’. Een compliment van haar collega’s voor haar bijdrage aan de ontwikkeling ervan.

Mirjam Nelisse - Senior Consultant

‘Risicoanalyse zal altijd mensenwerk blijven’ - Voor het analyseren van de veiligheidsrisico’s en de betrouwbaarheid van infrastructuur moet je bij Senior Consultant Mirjam Nelisse zijn. Hoe gek dat misschien ook klinkt: 100% veilige infrastructuur is hierbij niet het streven.

Romée Kars - Geologist, Geomodeller

‘Laten we luisteren naar wat de aarde ons te vertellen heeft’ - Romée Kars en haar collega-onderzoekers van de Geologische Dienst Nederland brengen met geomodelling de Nederlandse ondergrond in kaart. Dat is inspirerend werk, want wat is er interessanter dan de aarde, de basis van alles?

Sayeda Nowrozon Nahar - Scientist Innovator

‘Groen asfalt komt er sneller als we samenwerken’ - De grote passie van chemisch ingenieur Sayeda Nowrozon Nahar is asfalt, duurzaam asfalt om precies te zijn. Zou het niet geweldig zijn als we binnenkort in heel Nederland over wegen van bio-asfalt rijden?

Gabriele Spini - Medior Scientist Innovator

‘Ik kan oplossingen bieden’ - Gabriele Spini is cryptoloog bij Cyber Security & Robustness. Hij geniet ervan om via de cryptografie oplossingen aan te dragen voor problemen waar collega’s in andere vakgebieden mee kampen.

Jurrit Bergsma - Business Developer & PhD candidate

‘De scheepvaart is als een mammoettanker: eenmaal op ‘groene’ koers stomen we door’ - Jurrit Bergsma zoekt met zijn collega’s naar oplossingen voor de uitdagingen rondom het verduurzamen van de scheepvaart, als business developer en PhD-kandidaat. Voor de scheepvaart zelf en de wereld waarin we leven.

Mathieu Baas - Manager Vastgoed

‘Onze bedrijfsvoering wordt een showcase voor ons onderzoek’ - TNO wil een grote stap maken naar nog duurzamere onderzoeksfaciliteiten. Dat is ook de missie van Mathieu Baas, Programma Manager Energy & Sustainability op de afdeling Corporate Real Estate & Facilities. ‘Veel van de expertise hiervoor hebben we al in huis.’

Nadine Wennersbusch - Senior Projectmanager

‘Willen weten hoe de wereld in elkaar zit en die vervolgens verbeteren.’ Nadine Wennersbusch is Senior Projectmanager op de afdeling Sustainable Process & Energy Systems. Met haar analytische blik draagt ze graag bij aan alles wat er komt kijken bij de projectuitvoering. Projectmanagement is haar daarom op het lijf geschreven.

Benjamin Brenny - Optical Designer

‘Bij TNO kun je jezelf blijven verdiepen in de techniek én je kennis verbreden’.

Benjamin Brenny is optical designer bij de afdeling Optics. Bij TNO kan hij echt met de inhoud van zijn vak bezig zijn, maar is de deur ook altijd open voor andere mogelijkheden.

Anna Tchebotareva - Senior Scientist

‘Dat eurekamoment, daar doe je het voor.’ Anna Tchebotareva, Senior Scientist op de Optica afdeling, doet top-notch onderzoek, onder meer voor QuTech. Dat is een gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma op het gebied van kwamtumcomputers , kwantumcommunicatie en kwantumtechnologie met TU Delft, TNO en partners uit de industrie. De toepassing staat centraal, al duurt het nog even voordat het zover is.

Edwin Harmsma - Senior Consultant

‘Ik ben portfoliomanager binnen de afdeling Monitoring Control Services met een achtergrond in Software Engineering en Distributed Systems. Ik ben betrokken bij het bouwen van ecosystemen en innovatieprojecten rond federatieve clouds (bijvoorbeeld Gaia-X) en het Europese Cloud-Edge Continuum. Als software-architect bestudeer ik zowel referentiearchitecturen voor digitale platforms en infrastructuren als cloud-native technologieën die flexibele gegevensverwerking in hyperscale-platforms mogelijk maken.’

Bob Dirks - Senior Systems Architect

‘Ik wil quantumtechnologie de ruimte in krijgen.’ Bob Dirks wilde altijd astronaut worden. Als systems architect in quantum-, optische, en ruimtevaarttechniek bij TNO komt hij dicht bij zijn jongensdroom.

Ton van Koersel - Senior Business Developer UWW

‘De Koninklijke Marine verdient de best mogelijke onderzeeboot.’ Hij spaart nog net geen miniatuur-onderzeeboten, maar verder staat het leven van Senior Business Developer Ton van Koersel voor een groot deel in het teken van onderwater oorlogvoering.

Giampiero Gerini - Professor Material Engineering

‘Wat we nu onderzoeken, is over tien, vijftien jaar de standaard.’ Giampiero Gerini is Senior Scientist bij de afdeling Optica. In zijn ogen dient onderzoek altijd grensverleggend en applicatie gedreven te zijn.

Stefan Bäumer - Senior Optical Designer

‘Het begint met optica.’ Met optische technologieën maken we veel mogelijk binnen TNO, zegt Senior Optical Designer Stefan Bäumer. De samenleving vraagt, wij bieden oplossingen.

Jacqueline van Veldhoven - Scientist

‘Van zeemijnen naar halfgeleiders, dat kan alleen bij TNO!’ Jacqueline van Veldhoven is onderzoeker op de afdeling Nano-instrumentatie bij TNO. Ze kwam oorspronkelijk bij TNO binnen om aan de bestrijding van zeemijnen te werken, maar heeft nu werk dat dichter bij haar promotieonderzoek ligt: uitzoeken hoe lithografische machines in de halfgeleiderindustrie schoon kunnen blijven produceren.

Ronald Dekker - Senior Scientist Integrator

‘Willen weten hoe het zit, is mijn grootste drijfveer’ - Arbeidseconoom Ronald Dekker doet onderzoek naar arbeidsmarktdynamiek en (sociale) innovatie. Waar kan dat beter dan bij TNO, waar onderzoeksteams veel bij bedrijven over de vloer komen om innovaties toepasbaar te maken?

Bart Jan Peet - Medior Scientist Innovator

‘Elke dag een nieuwe puzzel.’ Bart Jan Peet is Scientist Innovator bij Electronic Defence. Dat vakgebied is hem echt gaan interesseren toen hij er bij TNO mee in aanraking kwam.